• Yannick (l) en willem (r)

    Marina de Wit

Eco City Recycling zamelt metalen in

LIJNDEN Eco City Recycling, het centrale inkooppunt van metalen, is sinds 1 oktober gevestigd aan de Raasdorperweg 169-B. Eigenaren Willem Beek (23) en Yannick Pel (21) faciliteren in de in- en verkoop van metalen, metaalcontainer service, sloop, ontmanteling service en advies.

De metalen kunnen ongesorteerd worden ingeleverd. "Wij scheiden het metaal op verschillende soorten zodat het zo zuiver mogelijk verwerkt kan worden", vertelt Beek. Hij is al heel lang bevriend met Pel en zij startten hun bedrijfje in september 2017 in Diemen. "Van jongs af aan zijn we al gefascineerd van het proces van het terugwinnen van bruikbare materialen. We begonnen heel simpel. We reden door straten om ijzer uit vuilnis te verzamelen." Inmiddels hebben de jonge ondernemers een grote loods en terrein, waar ook een 70 ton weegbrug staat. "Onze klantenkring bestaat nu nog voornamelijk uit de zakelijke markt, maar wij willen ons ook op de kleine zelfstandigen en particulieren gaan richten. Denk aan loodgieters, dakdekkers, een timmerman of een snackbar die gaat verbouwen. Heeft iemand bijvoorbeeld twee oude accu's over, dan leggen wij ze in een heftruckbak en dan op de weegschaal. De klant ontvangt een bedrag voor zijn ingeleverde metaal naar gewicht en de prijs van de dag. Dit krijgt hij direct contant of binnen 48 uur via de bank uitbetaald. Het metaal gaat vervolgens naar de smelterij en wordt hergebruikt." Beek en Pel gaan bewust duurzaam te werk. "Daarom zijn we ook in dit vak gegaan. Als je ziet hoeveel er wordt weggegooid, zonde! Wij halen nu uit het gehele logistieke proces een schakel weg en we verdienen eraan." Wie op de hoogte wilt blijven van de metaalprijzen, kan zich via de mail aanmelden voor de prijslijst die wekelijks wordt geactualiseerd.

MEEDENKEN Eco City Recycling denkt altijd met de klant mee. Kan het metaal niet gebracht worden, dan worden er kosteloos containerbakken bij de klant geplaatst en ook weer opgehaald. Inmiddels krijgt hun bedrijf steeds meer gestalte door de aanschaf van een overslagkraan, twee vrachtwagentjes en een heftruck. Beek en Pel onderscheiden zich graag. Juist in de kleine dingen. "Korte lijntjes en het contact met de klant. Komt een klant hier op ons bedrijf langs, staat de koffie of een frisdrankje altijd klaar, zodat men het als prettig ervaart om metaal te komen inleveren. Klantenbinding is voor ons belangrijk. In de maand december krijgt iedereen die metaal komt inleveren, een flesje wijn van ons. Producten die gebracht kunnen worden, zijn accu's, koper, zink, lood, ijzer, messing, autovelgen, aluminium, alles wat metaalhoudend is. Eco City Recycling beschrijft zichzelf als een jong, flexibel bedrijf en probleemoplossend, door altijd met de klant mee te denken.

ecocityrecycling@gmail.com, geopend: ma t/m vrij van 08.00 – 17.00 uur, vanaf 2020 ook op zaterdagochtend. Raasdorperweg 169-B, 1175 KV Lijnden. T: 06 1675 7531 of T: 06 2495 6866.

Marina de Wit