• Rob Hogenhout (l) en Emile Veugelers aan het werk.

    Trudy Witteman

Hogenhout Bouwservice: 'Goed onderhoud heel belangrijk'

BADHOEVEDORP Het stilvallen van een machine gebeurt altijd op een ongunstig moment. Om dat risico zo klein mogelijk te houden is goed onderhoud door een gespecialiseerd bedrijf heel belangrijk. Hogenhout Bouwservice is zo'n bedrijf.

Voorkomen is beter dan genezen, wil eigenaar Rob Hogenhout er maar mee zeggen. "Je kunt niet alles voor zijn, maar met een tijdige onderhoudsbeurt voorkom je een hoop narigheid. Want juist op het moment dat je het niet kunt gebruiken, bijvoorbeeld omdat de klus af moet, laat je bevestigingsmachine het afweten. Balen. De verhalen hier aan de balie zijn legio."

Met hier bedoelt Rob Hogenhout zijn bedrijfspand aan de Jan van Gentstraat in Badhoevedorp waar Hogenhout Bouwservice sinds juni vorig jaar gevestigd is. Overzichtelijk ingericht en voorzien van een uitstekend geoutilleerde werkplaats voor reparatie en onderhoud van klimmaterieel en elektrisch gereedschap voor de bouw. "Nagelapparatuur, boormachines, luchttackers, gasstripnagelapparatuur, cirkelzagen, kruidschiethamers, bouwstofzuigers, alles waar een stekker aanzit is bij ons in goede handen." Net als toen het bedrijf nog in Zwanenburg gevestigd was. Het bedrijf is volledig gecertificeerd en mag daardoor alle keuringen verrichten aan machines, trappen, ladders, valbeveiliging en hijskettingen.

Doordat alles overzichtelijk is kunnen wij snel en betrouwbaar reparaties en onderhoud uitvoeren tegen een zeer scherpe prijs

Hogenhout Bouwservice is gespecialiseerd in drie toonaangevende merken: Spit, Paslode en Haubold. Alle onderdelen voor machines van deze topmerken zijn in huis. "En dat betekent kort schakelen. Een spoedklusje tussendoor is hierdoor heel vaak geen probleem", belooft Rob Hogenhout. "Wij zijn een klein bedrijf. Mijn spreekwoordelijke rechterhand is Emile Veugelers. Doordat alles overzichtelijk is kunnen wij snel en betrouwbaar reparaties en onderhoud uitvoeren tegen een zeer scherpe prijs. Mensen die in de regio wonen hebben geluk. Zij kunnen de machine zelf komen brengen en hoeven dus niet naar een postkantoor." Het bedrijf levert tevens al het verbruikersmaterieel. Te denken valt aan spijkers, nieten, schroeven en pluggen. Ook is er een grote keuze in boren en beitels.

Voor slijpmachines levert Hogenhout Bouwservice ook de bijbehorende stofzuigers. En heeft daar aan toegevoegd een slimme stofzuiger voor het reinigen van dakgoten. Dit systeem van SkyVac zuigt tot 12 meter hoogte dakgoten schoon met een krachtige en industriële stof- en waterzuiger. De stelen zijn gemaakt van carbonvezel en daardoor stevig, stijf en vederlicht. Dure stellingen, ladders of hoogtewerkers zijn niet nodig: er wordt gewerkt vanaf de grond. Het systeem biedt toegang tot moeilijk bereikbare plaatsen en is voorzien van een draadloos en opneembaar camerasysteem dat niet alleen registreert hoe de schoonmaak verloopt, maar ook eventuele schade aan goten laat zien. Het reinigingssysteem is ook dé oplossing voor het schoonmaken van aircoroosters en het ontstoffen van buizen op grote hoogte.

Hogenhout Bouwservice

Jan van Gentstraat 124A

1171 GN Badhoevedorp

T: (020) 497 6900

E: info@hogenhoutbouwservice.nl