• eigen foto
  • eigen foto
  • eigen foto
  • eigen foto
  • eigen foto
  • eigen foto
  • eigen foto
  • eigen foto

RataPlan opent een kringloopwinkel in Hoofddorp

HOOFDDORP Binnenkort kan er weer een extra locatie op de kringloopschatkaart van Nederland worden gezet. Stichting RataPlan opent op donderdag 27 februari namelijk een kringloopwinkel aan de Graftermeerstraat 46 in Hoofddorp. 

Kringloopliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Kringloopwinkel RataPlan biedt een breed assortiment tweedehands spullen, van kleding tot boeken en van kleingoed tot meubels. De kringloopwinkel bedraagt 2000m2 winkeloppervlakte, verspreidt over twee verdiepingen en is zeven dagen per week open. Naast de bekende kringloopafdelingen krijgt RataPlan ook een fietsenafdeling met fietsenmaker voor de kleine reparaties. Daarnaast is er een koffiecorner waar tijdens het kringloopavontuur van een kopje koffie en een gebakje of broodje kan worden genoten. 

WERKGELEGENHEID BIEDEN Stichting RataPlan biedt spullen een tweede leven waardoor het milieu bespaard wordt. Daarnaast is het belangrijkste doel betaald werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers van RataPlan hebben, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren. Via RataPlan krijgen zij weer de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij. In totaal biedt RataPlan momenteel aan bijna 900 mensen een betaalde baan. Daarnaast zijn er ruim 400 mensen bij RataPlan aan het werk via een werkervaringsplek, stage of als vrijwilliger. 

Met de kringloopwinkel in Hoofddorp verwacht RataPlan werk te kunnen bieden aan ruim twintig mensen. Dit wordt gedaan in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer, AM Match, PasMatch en InWerking. RataPlan heeft al jaren een prettige samenwerking met deze partijen om arbeidsplaatsen in te vullen. Denk hierbij aan banen voor sorteermedewerkers, magazijn-, horeca- en kassamedewerkers. Ook worden spullen gratis opgehaald bij de mensen thuis. Dit creëert weer een baan voor een chauffeur en een bijrijder. 

WIE GOED DOET, GOED ONTMOET Dankzij de aankoop en het doneren van spullen kan iedereen een bijdrage leveren aan kansen voor mens en milieu. Iemands overbodige spullen kunnen een ander blij maken. Wie nog oude spullen heeft die nog een ronde meekunnen, kan contact opnemen met de klantenservice van RataPlan en een ophaalafspraak inplannen. Telefoonnummer: 088-8282782.

FEESTELIJKE OPENING Op donderdag 27 februari zijn alle kringloopliefhebbers van Hoofddorp en omgeving van harte welkom bij kringloopwinkel RataPlan. Om 9.00 uur gaan de deuren open voor het winkelend publiek. Naast een uniek assortiment tweedehands spullen zullen er feestelijke activiteiten worden georganiseerd.

Meer informatie via rataplan.nl.