Zelf aardappels rooien in PARK21

NIEUW-VENNEP Inwoners van Haarlemmermeer mogen zaterdag 12 september tussen 10 en 16 uur zelf met de hand aardappelen rooien in Parklanden, het een gebied tussen de Rijnlanderweg en de A4 en onderdeel van PARK21. Wethouder John Nederstigt gaat ook aan de slag op de locatie aan Rijnlanderweg 1185.

Parklanden is een onderdeel van PARK21, een polderlandschap midden in de Haarlemmermeer, een ontmoeting tussen stad en platteland. Op de percelen van Parklanden worden verschillende agrarische producten geteeld. Aardappelen, tarwe, mais en gras. Heerlijke aardappelen om frites van te bakken, tarwe om verder te verwerken tot allerlei meelproducten en de mais en het gras worden gevoerd aan de koeien, voor de productie van melk en overheerlijke boerenkaas op de boerderij van Kees en Ellie van Wees.

Het aardappels rooien is het eerste onderdeel van het beleefprogramma dat de vier initiatiefnemers Ton van Schie, Kees van Wees, Paul Munsterman en Abram Rus voor de komende jaren op Parklanden willen organiseren. Met verschillende activiteiten willen zij de stad aan het platteland verbinden. Zo staat er voor dit jaar nog een boomplantdag op de kalender, op 10 oktober. de kalender. Met de opbrengsten van deze activiteiten willen zij een deel van hun producten financieren die zij vervolgens ter beschikking stellen aan de voedselbank in Haarlemmermeer.

Kijk voor meer informatie op www.parklanden.nl of www.park21.info.