• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Henk van Ommeren
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Henk van Ommeren

Zeven 'Vrijwilligers van het Jaar' benoemd

HALFWEG De laatste bijeenkomst voor vrijwilligers in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude was deze keer gelijk met de Nationale Vrijwilligersdag. Vanwege het bijzondere aspect van deze bijeenkomst werden alle zeven de genomineerde vrijwilligers tot Vrijwilliger van het Jaar benoemd.

Het college van Burgemeester en Wethouders had de vrijwilligersavond aangegrepen om tevens afscheid te nemen van alle vrijwilligers in commissies die het college en de gemeenteraad de afgelopen jaren geadviseerd hebben. Veel van hen keren niet terug in een soortgelijke functie in de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Naast een bloemetje ontvingen deze vrijwilligers uit handen van burgemeester Pieter Heiliegers een boekje over de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Traditioneel wordt op deze avond een zogenaamde ZAP (Zwerf Afval Pakker) speld uitgereikt door wethouder Bob Graal. Dit is voor iemand uit de gemeente die zich bijzonder heeft ingezet voor het milieu. Er waren dit jaar twee personen die een dergelijke onderscheiding kregen, beide afkomstig uit Spaarndam. Debby van Leeuwen nam het initiatief om de oevers langs Zijkanaal C regelmatig schoon te maken. Zij wist daarbij ook anderen te mobiliseren. Wim Koelman maakt regelmatig de ruimte rond de ondergrondse containers schoon en is ook lid van de Milieuraad.

Voor de vrijwilliger van het jaar waren zeven personen voorgedragen voor hun bijzondere inspanningen in diverse categorieën. Dat waren Imke van Woerkom (Basketbalvereniging), Joke van Bakel (Zonnebloem en Commissie Koningsdag), Nick van der Zwet (Commissie Koningsdag en vrijwillige brandweer), Vincent Raadschelders (Don Bosco Spaarndam), Ellen Fokker (Zonnebloem en Stoomgemaal Halfweg), Aagje Compier (Dorpscentrum Spaarndam) en Paul de Koning (Don Bosco Halfweg-Zwanenburg).

Vanwege het feit dat het de laatste keer vanwege de fusie dat er een Vrijwilliger van het Jaar benoemd zou worden in deze gemeente overhandigde wethouder Raymond van Haeften alle genomineerden het certificaat vrijwilliger van het jaar.