Zo'n 8.500 bloembollen geplant in Hoofddorp Centrum

HOOFDDORP Het centrumgebied van Hoofddorp moet in het voorjaar één fleurige bloemenzee worden. Eind 2015 zijn namelijk op diverse plaatsen in het centrum zo'n 8.500 bloembollen geplant.

De bloembollenactie maakt deel uit van de proef waarmee Stichting OndernemerswFonds Hoofddorp Centrum eind juni 2015 startte om meer en mooier groen toe te voegen aan Hoofddorp Centrum. De Stichting reageerde daarmee op diverse onderzoeken hoe bezoekers Hoofddorp Centrum beleefden. Daaruit bleek onder meer dat zij het een prachtig winkelcentrum vinden qua winkelaanbod, maar dat zij de sfeer en groene aankleding voor verbetering vatbaar vinden. De ondernemers lieten zich daat geen tweede keer zeggen en gingen meteen aan de slag.

Als eerste werden het Polderplein-Buiten en het Marktplein als proef 'vergroend'. Zowel klanten als ondernemers lieten weten blij te zijn met het mooie en vaak ook eetbare groen. Munt werd geplukt voor in de thee en o.a. paksoi en rucola werd gebruikt door de restaurants.

In december schonk Rob Blom Tuinen 4 oude fruitbomen en maakte ook de bestaande bakken en potten winterklaar. Daarna was het tijd om alles ook klaar te maken voor het voorjaar. Er werden maar liefst 8.500 bollen geplant die het winkelgebied in het voorjaar gaan opfleuren.

Volgens Sonja Olthuis, Centrummanager Hoofddorp Winkelstad is dit nog maar het begin. "De proeftuin kan als zeer geslaagd worden beoordeeld en in het voorjaar wordt de vergroening ook in andere delen van het Centrum doorgevoerd. Hiermee wordt een klein stukje van de prachtige omliggende polder als het ware verlengd richting het Centrum.