• Eigen foto

Zonnewegdek in Oude Meer tijdelijk afgedekt met rijplaten

HAARLEMMERMEER Het met veel enthousiasme aangekondigde zonnewegdek in Oude Meer dat vorige week werd opengesteld voor verkeer, beleeft een moeizame eerste week. Sterker, de provincie heeft rijplaten over het stuk weg gelegd omdat er problemen mee zijn. 

Stroom opwekken met een wegdek dat er toch al ligt, het klinkt als een goed idee. Maar dan moet het allemaal wel werken, en dat is momenteel even niet het geval bij het zogenaamde stuk Solaroad dat in Oude Meer ligt. Nadat woensdag schade werd ontdekt bij eenzelfde stuk weg in Spijkenisse, heeft de provincie Noord-Holland besloten het stuk weg in Oude Meer tijdelijk af te dekken met rijplaten.

STUKJES COATING Volgens Sten de Wit van Solaroad is in Spijkenisse bij een reguliere controle gebleken dat er twee stukjes coating uit het wegdek waren gereden en er water in het systeem was gelopen. Daarom is in Zuid-Holland het wegdek afgezet. Toen de schade bekend werd, is ook gekeken of er in Haarlemmermeer iets te zien was. 

Dat was niet het geval, aldus De Wit, maar ook hier is wel een element aangetroffen waar water in was gelopen. Daarom heeft de provincie besloten het wegdek tijdelijk af te sluiten met rijplaten. In tegenstelling tot Spijkenisse kan het wegverkeer in Oude Meer wel gewoon gebruik maken van het wegdek.

MAXIMAAL Hoe lang het gaat duren voor het zonnewegdek weer in gebruik wordt genomen, is nog niet bekend. "We zetten hier maximaal op in", weet De Wit, "want het is in ieders belang dat dit snel opgelost wordt." Hoewel De Wit geen specifieke datum wil noemen, gaat hij er van uit dat het probleem 'binnen enkele weken' is opgelost.