• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Zonovergoten slotdag Feestweek Zwanenburg

ZWANENBURG Zwemschool De Zwaantjes mag zich de kampioen van 2017 noemen. Het team won de zonovergoten Wild West Sunday op de laatste dag van de Zwanenburgse feestweek. Het zilver ging naar Maus Muscle Team. De derde plaats was voor Not Fit Again.

Dolle vreugde uiteraard bij de Zwaantjes die zich kennelijk met een vooruitziende blik in de kleur van hun overwinningsdrank hebben gestoken. En terwijl de band The Sundown, nummer 3 vorig jaar in talentenjacht The Voice het publiek vermaakt, staan de Zwaantjes nagelbijtend van de zenuwen op het centrale plein van de feestlocatie de uitslag af te wachten. Bij het horen van hun naam stormen ze richting wisselbeker gelijk een groep cowboys die achter een kudde koeien aangaat. Na de prijsuitreiking is het wachten op Peter Beense, Armand, Toon Labes, Valentijn Buijtenhek en uiteraard op Wolter Kroes die volgens traditie de Zwanenburgse feestweek afsluit.

De vloer is schoon en droog als zondagmorgen de oecumenische tentdienst van start gaat. En dat mag een wonder heten na een supergeslaagde zaterdagavond met als absoluut hoogtepunt het optreden van rasartiest René Froger in gezelschap van The Frogettes. Tent en plein, er kon geen kip meer bij. Zo druk is het zondag om 10 uur niet, maar dat betekent niet dat de viering niet geslaagd te noemen is. Integendeel, want ook nu weer is pastor Fons Litjens de inspirerende voorganger die het gemengd gezelschap meeneemt over de grens heen, het thema van de viering. Hij doet dat in zijn eentje omdat dominee Gert van de Meeberg er wegens studieverlof niet bij kan zijn. "De vakantietijd komt eraan. Wij gaan naar het buitenland en gaan de grens over, toeristen komen naar hier en overstromen Amsterdam. Mensen uit Polen komen hier werken en vestigen zich hier, asielzoekers hebben hier in Zwanenburg een huis gevonden", beeldt pastor Fons Litjens het thema uit. "Wees er zeker van dat de geest van God waait waar hij wil. Hij zet mensen in beweging om over grenzen heen te gaan."

Meer nieuws komende donderdag in de papieren editie van HCnieuws.nl.