• Eric van Lieshout

Zorgen bij D66 over groot aantal hennepkwekerijen

HOOFDDORP De fractie van D66 maakt zich grote zorgen over het aantal hennepkwekerijen in Haarlemmermeer. Raadslid Pablo Meegdes heeft daarom namens zijn fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Bijna wekelijks staan in de lokale media berichten over gevonden hennepkwekerijen en branden die ontstaan door die kwekerijen. "Wij willen graag weten over hoeveel kwekerijen het gaat in de gemeente en hoeveel politie- en justitie-capaciteit dat heeft gekost, zegt D66-raadslid Meegdes. "Deze capaciteit kan immers ook aan andere zaken worden besteed."

De fractie wil daarnaast graag weten welke resultaten er zijn geboekt om de drugscriminaliteit aan te pakken de afgelopen jaren. Doordat de hennepteelt buiten het gedoogbeleid valt ontbreekt volgens D66 elk toezicht op het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct. Dit leidt tot risico's voor de gebruikers, stelt pablo Meegdes.

D66 wil de gevaren voor de gezondheid van gebruikers, de schade aan woningen en de overlast rond illegale hennepkwekerijen bestrijden door de teelt te reguleren, dat wil zeggen niet meer strafbaar stellen.