• Pixabay.com

Zwaanshoek wil skatebaan vervangen voor andere voorziening

ZWAANSHOEK Er gaan stemmen op om de skatebaan langs het Klinkenbergpad in Zwaanshoek te vervangen voor een andere (speel)voorziening. Dat blijkt uit een oproep die de dorpsraad op internet heeft gezet. 

Volgens de dorpsraad zijn in het dorp diverse geluiden te horen waaruit zou zijn op te maken dat de skatebaan die aan het Klinkenbergpad ligt, 'zeer weinig tot niet' gebruikt wordt. Zonde natuurlijk, zo is ook de conclusie van de dorpsraad. 

PLAN Daarom wil het lokale orgaan graag in gesprek met jonge bewoners van het dorp. Samen met Meerwaarde moeten zij een plan opstellen voor een (speel)voorziening op deze locatie waar wel gebruik van gemaakt wordt. Deze wordt vervolgens aan de gemeente aangeboden.

'Wij zijn op zoek naar vijf jongeren (tussen 12 en 18 jaar oud) die met ons hierover willen nadenken', zo staat op de website van Zwaanshoek. 'De exacte data dat we dit gaan doen is nog niet bekend, maar het zullen 2 of 3 avonden zijn na de zomervakantie.'

Wie wel mee wil praten kan zich aanmelden bij Bonnie Evers via dorpsraad@zwaanshoek.info of appen naar 06-41211442. 'We hopen op veel aanmeldingen zodat we een divers gezelschap kunnen samenstellen.'