• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Zwanenburg krijgt buurttuin

ZWANENBURG Het al vele jaren braakliggend terrein aan de Wilgenlaan wordt binnenkort omgetoverd in een buurttuin. Om deze van de grond te laten komen verstrekt de gemeente een subsidie.

De buurttuin is slechts één van de vele ontwikkelingen die momenteel in Zwanenburg en Halfweg aan de gang zijn. Liefst 18 projecten worden door evenzoveel vertegenwoordigers toegelicht tijden de drukbezochte informatiemarkt die gisteravond in De Olm is gehouden. Van Hart van Zwanenburg tot outletcentrum en van bedrijventerrein De Weeren tot Meer voor Elkaar. Om het belang van de markt te onderstrepen zijn eveneens aanwezig de wethouders Marjolijn Steffens en Adam Elzakalai (Haarlemmermeer) en Raymond van Haeften (Haarlemmerliede en Spaarnwoude).

De dorpstuin heeft al een naam: Buurttuin Wilg en Es. Initiatiefnemer is Esther Velzeboer. Zelf heeft een moestuin en ze ergerde zich al jaren aan het stuk grond dat bekend staat als inbreilocatie, maar waar maar al twintig jaar niks gebeurt. "We gaan binnenkort aan de slag. Eindelijk gaat er wat gebeuren", vertelt ze blij.

Hart van Zwanenburg blijft de gemoederen beheersen en is ook tijdens de markt het onderwerp van gesprek. Zeker nadat projectmanager Jelle Deursma de planning heeft doorgenomen. Zeker nadat hij heeft verzekerd dat nog deze zomer de eerste paal de grond in kan. "Mits er geen stappen richting Hoge Raad genomen worden. Is dat wel het geval dan betekent dat een vertraging van minimaal een jaar", laat hij weten. In De Olm wordt gezucht en de hoop uitgesproken dat het deze keer niet zover zal komen.

Meer nieuws volgende week donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.