• Een beeld van de strijd binnenskamers.

    pr

Zwanenburg top met energie

HAARLEMMERMEER Acht Haarlemmermeerse sportclubs trachten sinds juni 2018 hun energieverbruik zo veel mogelijk terug te dringen. Als deelnemers aan een 'energy battle' beschikken zij een jaar lang over een geavanceerd monitorsysteem dat gedetailleerd en real time toont waar en wanneer er op hun complex energie wordt gebruikt. Bijzonder is dat vv Zwanenburg bovenaan staat, in tegenstelling tot de competitie waar het juist de laagste plek bezet.

Donderdag 9 april vond in het clubhuis van Zwanenburg de derde tussentijdse bijeenkomst plaats. Samen met de organisatie van de wedstrijd informeerden de deelnemers elkaar over genomen maatregelen en deelden zij tips voor verdere besparingen. Daarnaast bracht Jorrit Leijting van NMCX de deelnemers op de hoogte van nieuwe regelgeving op het gebied van duurzaamheid.

De 'energy battle' heeft een looptijd van een jaar. Met nog twee maanden voor de boeg staan zes van de acht deelnemers op besparingen van meer dan 20 procent. De top-3 (VV Zwanenburg, VV Kagia en SV Dios) staat momenteel op respectievelijk 39, 30 en 29 procent. De gezamenlijke besparing op de energiekosten van de acht deelnemers bedraagt inmiddels al ruim 25.000 euro.

De besparingswedstrijd voor sportverenigingen loopt tot en met 10 juni. De eerste Haarlemmermeerse strijd voor sportverenigingen werd in 2017 gewonnen door SV Hoofddorp.