• Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore

Autocentrum Beelen sponsor Firemen Dakar team

LISSERBROEK De traditionele en spraakmakende Dakar Rally, voorheen bekend als Parijs-Dakar, start op 6 januari in Peru, in de hoofdstad Lima, en gaat dan door Bolivia richting de finish in het Argentijnse Cordoba. Een van de deelnemende teams is het Firemen Dakarteam, bestaande uit brandweermannen uit de regio Haarlemmermeer en Bollenstreek.

Naast het rijden van de rally vertrekken de mannen met nog een reden naar Zuid-Amerika. In samenwerking met Stichting Brandweer Zonder Grenzen schenken zij een afgeschreven blusauto van de Hillegomse brandweer aan de collega's in Lima. De deelname en de schenking zijn mede mogelijk dankzij de drie top sponsors; Autocentrum Beelen (Gansoord 1, Lisserbroek), Kenbri Fire Fighting uit Numansdorp en Schouten Olie uit Alphen en alle overige sponsoren.

Donderdag 16 november was er gelegenheid voor vrienden, fans en klanten om het team succes te wensen en uit te zwaaien tijdens de Say Goodbye Party, georganiseerd door Autocentrum Beelen. Tevens ondertekende Algemeen Directeur Frank Beelen het contract waarmee de sponsoring officieel werd bevestigd.

Voor hoofdrijder Richard de Groot is de rally bekend; hij reed al 8 keer mee op de motor. Vorig jaar reed hij voor het eerst met de vrachtwagen, samen met monteurs en navigators Jan Hulsebosch en Gerard Beelen. Dit jaar hoeven zij het echter niet meer alleen met z'n drieën te doen. Voor het eerst rijdt er ook een assistentietruck van Kenbri mee met reserveonderdelen. Onder brandweermannen bestaat een verbondenheid die over alle grenzen gaat. Het Fireman Dakar team zal onderweg met open armen worden ontvangen en alle hulp en medewerking krijgen van lokale brandweerkorpsen als dat nodig mocht zijn. Dat blijkt al uit de reacties op social media. "Het team past bij het DNA van ons bedrijf en voor ons was ook het goede doel een belangrijke reden om dit sympathieke Firemen Dakar team te ondersteunen", aldus Frank Beelen. "Daar moeten branden vaak nog met primitief materiaal worden geblust en wat is dan mooier dan het krijgen van een blusauto van collega's in het buitenland? Die auto's zijn hier dan wel economisch afgeschreven, maar kunnen daar nog jaren dienst doen."

BRANDWEER ZONDER GRENZEN De robuuste DAF truck waarmee het team deelneemt aan de rally, is voor de gelegenheid voorzien van een striping die sterk lijkt op die van een echte brandweerauto, inclusief zwaailichten. Ook de begeleidende voertuigen zijn in 'brandweerstijl'. Hiermee wil het team aandacht vragen voor het werk van Brandweer Zonder Grenzen.

Deze stichting ondersteunt brandweerkorpsen in ontwikkelingslanden met materieel, trainingen en advisering, om op die manier de kwaliteit van de brandweerzorg te verbeteren. "Wij wensen het team heel veel succes om de finish te halen en bovendien weer heelhuids terug te komen", aldus Frank Beelen. Het team is te volgen op social media en vanaf 6 januari ook via het programma RTL GP op RTL7.