• RDG Academy gymnastes

    RDG Academy

Brons op internationaal toernooi voor gymnaste Julia Tan

23-12-2017, 15:50 | Lezersnieuws | RDG Academy

Vorige week zijn Yasmin, Julia, Eva, Valeria, Laila, Marit, Lyvana en Lisa namens RDG Academy, afgereisd naar Luxemburg om deel te nemen aan de Luxembourg Cup 2017. Er deden 76 delegaties uit 31 landen mee met ritmisch gymnastes op FIG, A- en B-niveau.

Op zaterdagochtend beet Valeria het spits af in categorie 2006A. Ze liet twee mooie oefeningen met bal en touw. Ze hield zich goed staande in het sterke internationale deelnemersveld.

De senioren FIG-wedstrijd was verdeeld over twee avonden. Op zaterdagavond kwam Yasmin in actie met haar hoepel- en baloefening en de dag erna met knots en lint. Yasmin draaide een stabiele wedstrijd en haar lintoefening werd hoog gewaardeerd door de internationale jury. Hierdoor heeft zij zicht geplaatst voor de FIG-onderdeelfinale lint.

Op zondag hebben de gymnastes samen met coach Lisa Vos en jurylid Elise Carton een kerstmarkt in Luxemburg Stad bezocht. Na een gezellige middag volgde nog een training voor de gymnastes, die op maandag hun wedstrijd hadden.

Op maandagochtend kwamen Laila, Marit en Lyvana in de categorie 2006B in actie. Ook deze meiden lieten hun bal- en touwoefening zien. Daarna was het de beurt aan Lisa in de categorie 2007B. Lisa liet een oefening zonder materiaal en bal zien. De gymnastes lieten twee mooie oefeningen zien.

Na de wedstrijd was er een masterclass met de internationale gymnaste Salome Pazhava uit Georgië, waar de RDG Academy gymnastes aan deelgenomen hebben. Ook coach Lisa Vos heeft weer inspiratie opgedaan voor haar trainingen.

Na deze masterclass werden de wedstrijden weer vervolgd met Eva en Julia in categorie Senioren B. Julia kwam in actie met haar hoepel- en baloefening. En Eva heeft, net als Julia twee mooie oefeningen laten zien met knots en bal. Bij de prijsuitreiking was er een bronzen medaille voor Julia voor haar oefening met hoepel.

We kijken met heel veel plezier terug op dit sportieve weekend!!