• Pr.

Zesde nieuwjaarsconcert in De Rank

NIEUW-VENNEP Het Nederlands Concert Mannenkoor verzorgt op zaterdag 20 januari voor de zesde keer een nieuwjaarsconcert in De Rank aan de Eugenie Prévinaireweg 14 in Nieuw-Vennep. Het NCM staat onder leiding van dirigent Jimco Zijlstra. Het concert, met een  verrassend en gevarieerd programma, begint om 19.30 uur. De kerkzaal is open vanaf 19 uur.

De muzikale begeleiding van de mannenkoorzang is in handen van André van Vliet op orgel en Jan Lenselink op vleugel. Medewerking wordt verleend door sopraan Judith Sportel en een combo, terwijl het geheel gepresenteerd wordt door Liesbeth Reijerkerk, aldus Piet van der Eijk en Henk van der Meulen. Beiden zijn al weer een aantal jaren lid van het NCM, met als belangrijkste redenen het karakter van het koor, de onderlinge sfeer, het repertoire 'en omdat we het gewoon leuk vinden om te zingen', aldus de Hoofddorper Van der Eijk.

Beiden rijden één keer in de drie weken naar Harderwijk voor de repetities, net zoals veel andere leden van het NCM (nu ruim 100). Die komen onder andere uit Friesland en zelfs Limburg. "Wie een keer een repetitie heeft meegemaakt, zal begrijpen waarom", laat Van der Meulen uit Amstelveen enthousiast weten.

Het NCM heeft een breed en gevarieerd repertoire, variërend van religieuze liederen en spirituals tot klassieke werken en gedeelten uit opera's, musicals en andere lichte muziek. Daarnaast zijn er nog de musicale composities van dirigent en arrangeur Zijlstra, terwijl ook het populaire genre aan bod komt.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bruna en bij Zuivelland Getsewoud, beide aan het Händelplein, Vivant Tabak En Meer (allemaal in Nieuw-Vennep) of via Van der Eijk (023 5632973) of Van der Meulen (06 55174089). Wie van een zitplaats verzekerd wil zijn, wordt aangeraden op tijd kaarten te kopen of ruim op tijd in De Rank te zijn om daar, indien nog beschikbaar, een kaartje te kopen. Kosten 15 euro pp (dit is inclusief consumptie). T/m 15 jaar is het 7,50 euro.