• De musical is gebaseerd op toneelstuk van Herman Heijermans.

    demeerse.nl

OerHollandse musical Op Hoop van Zegen

HOOFDDORP Na een afwezigheid van bijna tien jaar, keert de musical 'Op Hoop van Zegen' terug. Op vrijdag 26 april is de oer-Hollandse musical met Bill van Dijk, Mariska van Kolck en Joke de Kruijf te zien in de grote zaal van Schouwburg De Meerse.

HEIJERMANS Gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en staat de toneelversie met regelmaat op het repertoire van de diverse Nederlandse en internationale toneelgezelschappen.

KNIERTJE In 1986 werd het verhaal verfilmd met Kitty Courbois, Huub stapel en Danny de Munk in hoofdrollen. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun mannen en zonen aan de zee verloren, laat niemand onberoerd. Hun gevecht om te overleven, gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en de andere sociale misstanden, leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

VISSERSDRAMA De musical-versie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met prachtige muziek en aangrijpende scenes zal de musical 'Op Hoop van Zegen' velen wederom ontroeren. Indrukwekkend, meeslepend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

ROLLEN In 'Op Hoop van Zegen' is Bill van Dijk is te zien als Reder Ros, Mariska van Kolck als Kniertje, Joke de Kruijf als Bos' echtgenote Mathilde en Rolf Koster als Kaps. Andere rollen zijn voor Gijs Stallinga, Linda Verstraten, Robin Smits, Bernice Havenaar en Melissa Groeneveld. Het script is van Allard Blom, Paul van Ewijk voert de regie en Tom Bakker componeerde de muziek.

KAARTEN De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023-5563700 of via www.demeerse.nl.