Dit is waar mensen een lening voor aanvroegen in 2019

26-12-2019, 09:49 |Van onze partner

Niet elke aankoop of investering is gemakkelijk uit eigen zak te betalen. Geld lenen is dan een goede manier om dit toch voor elkaar te krijgen. Het is zelfs zo dat dit heel gebruikelijk is voor een aantal doelen. Om daar eens wat meer inzicht in te krijgen, is het goed om te bekijken voor welke doelen in 2019 zoal een lening werd aangevraagd door mensen.

Een auto kopen
Van de meest populaire leendoelen is de auto nog altijd met afstand de meest populaire. Een goede auto is een belangrijk middel. Terwijl de auto wel kwetsbaar kan zijn en het op enig moment kan begeven. De grote investering moet dan wel gedaan kunnen worden. Een lening afsluiten om dit te financieren is dan de manier waarop dit voor elkaar te krijgen is. Dit doel staat dan ook nog altijd ruimschoots bovenaan de lijst.

Een camper of caravan
Een ander populair doel van mensen is het bezitten van een eigen camper of caravan. Dit hangt ook samen met het doel en de wens om te kunnen reizen. De eigen camper of caravan is dan belangrijk om te bezitten. Ook dit vergt een flinke investering. Het kan dan goed helpen om de kosten te kunnen verdelen over een langere periode door een lening hiervoor af te sluiten. Alleen al om er direct van te kunnen genieten is dit een voordeel.

De vrijheid van een motor
Niet alleen de vrijheid van een camper of caravan wordt sterk gewaardeerd. Ook het plezier van een motor krijgt deze waardering. In dat opzicht is het dan ook niet vreemd dat ook dit doel hoog op de lijst staat als het om het aanvragen van een lening gaat. Met het bezitten van een eigen motor kan immers optimaal van de mogelijkheden worden genoten. Dat maakt het dus ook zo aantrekkelijk om ervoor te lenen als consument.

Verbouwingen in de woning
De lijst wordt vervolgd met een aantal verschillende soorten verbouwingen. Zo is het aanpakken van de badkamer een reden om te lenen. Dat geldt ook voor het vernieuwen van de keuken. Daarnaast is er nog een hele reeks andere verbouwingen in en om de woning waar voldoende geld voor nodig is. Met behulp van een goede lening is het goed mogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Deze doelen zijn allemaal ongeveer even populair te noemen.