Het grote succes van Singles day in 2019

05-12-2019, 09:29 |Van onze partner

Black Friday kennen we inmiddels allemaal wel; maar heb je ook al van Singles Day gehoord? Naast Black Friday is Singles Day het meest populaire opkomende evenement in Nederland. Hoewel deze dag oorspronkelijk uit China komt, doen ook steeds meer winkelketens in Nederland hier enthousiast aan mee. Het is namelijk de dag waarop de vrijgezel zichzelf even flink in de watten mag leggen; en daar horen natuurlijk de nodige hoge kortingen bij!

De oorsprong
Singles Day komt oorspronkelijk uit China en dit zie je ook terug in de winkelketens die als eerste aan deze dag meedoen. Ketens zoals Ali Baba en de verschillende zusterbedrijven waren een van de eersten die deze dag vierden; en wel met gigantisch hoge kortingen. Zo kan het leven van de vrijgezel namelijk echt gevierd worden en kan deze zichzelf lekker in de watten leggen met leuke spullen, uitjes of producten. De kortingen in China zijn op dit moment ongelooflijk hoog, en dat maakt Singles Day de ideale dag om een aantal grote aankopen te doen.

Singles Day in Nederland
Naast dat Singles Day ontzettend populair is in China, zie je deze speciale kortingsdag sinds 2017 ook in Nederland steeds vaker terug komen. Je kunt het een beetje vergelijken met Black Friday: op Singles Day (welke ieder jaar de 11e van de 11e plaatsvindt - lekker makkelijk te onthouden) kun je ontzettend veel producten voor een flinke korting aanschaffen. Over het algemeen vind je de meest interessante aanbiedingen in Nederland op dit moment vooral nog online; dat is natuurlijk de meest effectieve manier voor de webwinkels om wat extra omzet te genereren. Je vindt een overzicht van alle acties en winkels die meedoen met de hoge Singles Day kortingen terug op singlesdaydeal.nl.

Wie doen er mee?
Gezien Singles Day pas vanaf 2017 ‘een ding’ is in Nederland, doen nog niet alle winkelketens hieraan mee. Wel zijn er steeds meer grote, bekende merken die zichzelf aan deze dag koppelen en flinke kortingen weggeven. Het mooiste is dat de kortingen van Singles Day ieder jaar weer lijken te stijgen! Zo doen winkels zoals bol.com, wehkamp, fonq, de Bijenkorf, de Hunkemöller, Douglas, de Mediamarkt en Aliexpress hier met vol enthousiasme aan mee. Een mooi moment om jezelf even een nieuwe lingerie set cadeau te doen, of toch eindelijk die nieuwe tv maar eens te kopen. Op deze dag mag jij jezelf als single gewoon even lekker in de watten leggen!