Hoe kies je de perfecte raamdecoratie?

28-08-2019, 12:25 |Van onze partner

Raamdecoratie is erg belangrijk bij het bepalen van je sfeer in de woonkamer, keuken of de slaapkamer. Zo draagt raamdecoratie niet alleen bij aan het lichtniveau van de betreffende kamer, maar zorgt het ook voor een passende akoestiek. Met raamdecoratie is eindeloos te variëren en doordat de raamdecoratie in diverse soorten, maten en kleuren beschikbaar is, is er voor iedere situatie en iedere kamer de perfecte raamdecoratie te vinden.
 

Diverse soorten raamdecoratie 
Om optimaal gebruik te maken van de juiste raamdecoratie is er een enorme keuze. Zo kun je kiezen voor gordijnen, rolgordijnen, houten jaloezieën, duo-rolgordijnen of plissé gordijnen. Deze verschillende type raamdecoratie hebben allemaal een eigen stijl en smaak. Zo passen de houten jaloezieën perfect bij een moderne en warme stijl. Ook in de industriële kamer komen de houten roljaloezieën perfect tot hun recht. Omdat ze in diverse kleuren te krijgen zijn, passen ze perfect in iedere kleur interieur. De duo-rolgordijnen passen heel goed in een modern interieur. Het duo-rolgordijn laat je spelen met lichtinval door de rolgordijnen verder of minder ver op te rollen. De lichtdoorlatendheid laat zich hiermee sturen waardoor je lichtaccenten in je woonkamer of slaapkamer kunt aanbrengen. Wil je wel het gemak van een rolgordijn, maar wil je toch de luxe uitstraling van een vouwgordijn? Kies dan voor een plissé gordijn. Deze gordijnen hebben de eigenschappen van een rolgordijn en het uiterlijk van een modern vouwgordijn. Deze gordijnen passen voornamelijk in een luxueuze slaapkamer of woonkamer. Met de juiste raamdecoratie en het juiste gebruik van kleuren kun je iedere sfeer in huis creëren. Door te kiezen voor bepaalde designs en kleurencombinaties is er voor iedere smaak het juiste type raamdecoratie te vinden. 
 

Raamdecoratie als akoestiek 
Net als licht speelt geluid een belangrijke rol bij het bepalen van de sfeer in huis en het ervaren van het perfecte woongenot. Raamdecoratie leent zich uitstekend voor het creëren van een juiste akoestiek. De gordijnen dempen het geluid of kunnen het geluid ";breken";. Met deze akoestiek valt natuurlijk te spelen door raamdecoratie te kiezen die wat dikker is van structuur of die juist wat dunner is. Door de geluiddempende werking van de gordijnen creëer je naast warmte ook de knusse sfeer die je laat ontspannen in je eigen woonkamer.

Raamdecoratie voor iedere ruimte 
Of je nu op zoek bent naar decoratie voor je woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, keuken of kantoor, voor alle ruimten is de perfecte raamdecoratie te vinden. Kies je voor een bepaalde stijl en sfeer in de kamer, dan kun je door te spelen met kleuren en materialen je eigen stijl ruimte ontwerpen. Alle houten rolgordijnen, houten jaloezieën, duo-rolgordijnen en plissé gordijnen zijn in diverse maatvoeringen en kleuren verkrijgbaar. Zo hoef je de gordijnen niet zelf bij te knippen en is er voor ieder raampje de juiste raamdecoratie te vinden. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om grote of kleinere raampartijen aangezien
de gordijnen op maat worden gemaakt.

Kortom, wil je een warme en relaxte stijl in je woonkamer of juist een lichte en moderne stijl? Wees je dan bewust van het belang van de juiste raamdecoratie. Niet alleen het verven van wanden of het plaatsen van groen heeft effect. Juist het kiezen van de perfecte gordijnen is bepalend voor de stijl en de sfeer in huis.

Kies voor de nodige inspiratie op https://www.creon-raamdecoratie.nl