Relatie nieuw leven inblazen: is het verstandig?

26-08-2019, 11:11 |Van onze partner

De periode na een verbroken relatie kan lastig zijn, zeker als je liefdesverdriet hebt. Mensen om jou heen kunnen dit uit jouw hoofd praten, omdat zij het simpelweg niet zo’n heel goed idee vinden.
Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Als je net uit een relatie komt waarin jij veel werd gemanipuleerd, waarin iemand vreemd is gegaan of als er zelfs fysiek geweld tegen je is gebruikt, dan is het absoluut niet slim om een relatie weer te herstellen. Wanneer je simpelweg een goede relatie had voordat het uitging, dan kun je er altijd over nadenken om terug te gaan naar jouw ex.

 

Waarom is het slim om terug te gaan naar jouw ex? Hoe krijg jij jouw ex terug?
Zorg dat jij het beste krijgt
Veel relaties gaan uit, omdat men simpelweg niet meer hetzelfde gevoel heeft als zij in het begin hadden. Dat is vervelend, want een relatie moet natuurlijk wel een goed gevoel geven. Maar de spanning die er in het begin van de relatie was kan op een gegeven moment verdwijnen omdat je elkaar te vaak ziet, niets meer over elkaar te leren hebt of simpelweg omdat het gewoon saai wordt. Maar je wilt uiteindelijk wel het beste voor jezelf. En dat kan betekenen dat je daarom de relatie gewoon moet gaan herstellen. Vooral wanneer je het idee hebt dat de ander ook echt een goede partner voor jou is en jullie samen het beste uit elkaar halen, kan dit erin resulteren dat het herstellen van de relatie ook echt een goed idee is. Je moet in zulke
situaties kijken wat je kunt doen om de relatie weer hetzelfde niveau te geven als het
daarvoor ook altijd had.
 

Hoe kun je een relatie herstellen?
Het is vooral belangrijk dat je kijkt wat er toe geleid heeft dat jullie elkaar in het begin zo aantrekkelijk vonden en wat er gedurende de relatie is gebeurd dat dit gevoel is verdwenen. Want zodra je een goed inzicht hebt in de manier waarop jullie met elkaar omgingen, kun je de eerste stappen zetten om een relatie te herstellen. Tenslotte kun je dat onderdeel van de relatie weer op een goede manier oppakken. Wellicht moeten jullie elkaar gedurende de week gewoon wat minder vaak zien, zodat jullie elkaar veel meer te vertellen hebben. Of hebben jullie allebei een kant die je nog helemaal niet aan de ander hebt laten zien. Dit zijn ideale manieren om de relatie weer op een goede manier een nieuwe adem in te blazen en te zorgen voor een betere relatie die ook langer stand kan houden.