Vakspecialisten die je helpen bij een verbouwing

12-12-2019, 16:17 |Van onze partner

Om ‘Help mijn man is klusser’ situaties te voorkomen, is het soms nodig om een vakspecialist in de arm te nemen voor een verbouwing. Er zijn namelijk verschillende specialisten die het beste werk leveren in hun vakgebied. Aangezien er veel verschillende specialisten zijn, is het soms verwarrend welke het beste bij jouw klus past. Lees daarom in dit artikel welke specialisten in te zetten zijn voor welke projecten. 

Dakdekkers
De dakdekker is een vakspecialist die ervoor zorgt dat het dak water- en sneeuwdicht is en tochtvrij. Een dakdekker legt dakbedekking zoals dakpannen of bitumen, maar plaatst ook isolatie. Daarnaast voert een dakdekker ook controles en reparaties uit op het dak. Er zijn dakdekkers die zich gespecialiseerd hebben in specifieke daken, maar over het algemeen zijn ze voor alle daken in te schakelen. Heb je dus een dakdekker nodig voor werkzaamheden aan het dak? Kies dan een dakdekker bij jou in de buurt. Stel nou dat je een bijzonder type dak hebt, zoals riet, dan heb je hier meer specialisme voor nodig. Het is dan verstandig om er een gespecialiseerde dakdekker voor uit te zoeken, zoals een rietdekker.

Stukadoors
De stukadoor is een vakman die met name binnenshuis werkt. Hij brengt namelijk stucwerk aan op muren en plafonds, zodat er geen stenen of beton zichtbaar meer is. Stucwerk wordt meestal aangebracht als verfraaiing van de muur of het plafond, maar dient daarnaast ook direct als bescherming voor de materialen onder het stucwerk. Aangezien stucen niet zo eenvoudig is als een spijker in het hout slaan, zie je dat dit vaak wordt overgedragen aan een specialist bij verbouwingen. Hierdoor weet je zeker dat je stucwerk er mooi en strak uit komt te zien.

Dakkapel specialisten
De dakkapel specialist is een vakman die zich gespecialiseerd heeft in het bouwen en plaatsen van dakkapellen. De specialist plaatst twee soorten dakkapellen, namelijk een traditionele of een prefab dakkapel. De prefab dakkapel wordt in een fabriek gemaakt en vervolgens in één keer op het dak geplaatst door de specialist. Hierdoor zit je niet lang in een verbouwing thuis, maar is het in één dag al uitgevoerd en geniet je van het extra licht en ruimte. De traditionele dakkapel wordt wel nog op locatie gebouwd, hierbij gaat het om specifieke gevallen en is het veelal maatwerk. 

Aannemers
De aannemer is te zien als de verantwoordelijke in het bouwproces en ook het aanspreekpunt voor de klant en bouwspecialisten. Over het algemeen zorgt de aannemer ervoor dat de bouwplannen worden omgezet in de daadwerkelijke verbouwing. Een aannemer zorgt ervoor dat al het materiaal ingekocht wordt en dat de bouwspecialisten weten wat ze moeten doen. Daarnaast zorgt hij voor de planning en waarborgt hij de veiligheid tijdens de verbouwing. Ook als er incidentele situaties voordoen, zorgt de aannemer voor een oplossing.