Vijf manieren om de waarde van je huis te verhogen

24-01-2020, 11:46 |Van onze partner

Het is nooit verkeerd om in je woning te investeren. Of je nu binnenkort wilt verhuizen of pas ver in de toekomst plannen hebt: een hogere woningwaarde is natuurlijk altijd welkom. Op deze vijf manieren weet jij de waarde van je woning direct te verhogen.

1. Maak je huis onderhoudsvriendelijk
Kopers zijn op zoek naar huizen waar ze weinig geld in hoeven te investeren. Daarom zijn onderhoudsvrije materialen zo belangrijk. Hiermee bespaar je op maandelijkse, jaarlijkse of vijfjaarlijkse kosten. Vervang je houten kozijnen bijvoorbeeld met kunststof exemplaren. Deze kozijnen hebben prijzen die iets hoger liggen, maar vergen aanzienlijk minder onderhoud.

2. Creëer tijdloze blikvangers
Een huis moet verwelkomend aanvoelen en vooral niet saai zijn. Tegelijkertijd wil je geen trendy elementen toevoegen die toekomstige kopers afschrikken. Daarom is het zo waardevol om een aantal tijdloze blikvangers in je woning aan te brengen. Wat dacht je van een kunststof schuifpui? Of misschien een heerlijke open haard in de woonkamer. Iedere koper weet deze stijlvolle elementen te waarderen.

3. Isoleer je woning
Goede isolatie is inmiddels onmisbaar in iedere woning. Isolatiemateriaal voorkomt dat de warme lucht uit je huis ontsnapt, waardoor je aanzienlijk minder hoeft te stoken. Dat is goed voor je bankrekening, maar het milieu is er ook bij gebaat. Maak je woning aantrekkelijk voor milieubewuste kopers door isolatiemateriaal aan te brengen in je muren, dak en vloeren. Dubbele ramen zorgen er ook voor dat de waarde van je huis stijgt.

4. Knap je gevel op
Een mooie gevel laat je huis meteen stralen. Zorg ervoor dat de eerste indruk van je woning perfect is en knap je gevel op tijd op. Laat scheuren repareren, huur een schilder in die verkleuringen wegwerkt of ga voor wat stijlvol stucwerk. Een opgeknapte gevel is bovendien veel beter bestand tegen slechte weersomstandigheden, vooral wanneer je de muren voorziet van een waterafstotende coating.

5. Creëer meer woonoppervlakte
Des te meer vierkante meters je huis heeft, des te hoger de waarde zal zijn. Vergroot je woning door een uitbouw te plaatsen of maak je bovenverdieping wat ruimer met behulp van een dakkapel. Het is bovendien mogelijk om bestaande ruimtes wat slimmer in te delen door hier en daar een muur te verplaatsen. Minimaliseer loze ruimtes en benut iedere vierkante meter die je in huis hebt. Zo voelt het meteen alsof je woning een aanzienlijk stuk groter is.