• Erop uit met de fiets

Samen met je kids fietsen in en rondom Hoofddorp

Hoofddorp is de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer. De stad zelf is niet zo bijzonder, maar de omgeving van Hoofddorp is wel erg mooi. De gemeente Haarlemmermeer is namelijk erg groen: je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Wil je een dagje in en rondom Hoofddorp fietsen met de kinderen? Dan vertellen wij je graag welke route je moet volgen.

Aanrader: fietsroute Langs Monumenten Haarlemmermeer

De meeste fietsroutes die door en rondom Hoofddorp uitgestippeld zijn, zijn vrij lang. Als je kinderen al wat ouder zijn, kunnen jullie prima samen een route van 50 kilometer volgen. Zijn de kinderen nog vrij jong of zijn ze het niet gewend lange afstanden te fietsen, dan is een afstand van 50 kilometer al snel te lang.

Gelukkig is er ook een hele leuke korte fietsroute uitgestippeld door Hoofddorp en andere kernen van de gemeente Haarlemmermeer, namelijk de fietsroute Langs Monumenten Haarlemmermeer. Deze fietsroute voert langs de geniedijk, het Polderhuis en de Kruisweg. Zeker het Polderhuis is interessant om te zien, want dit gebouw van Hoogheemraadschap Rijnland heeft een lange geschiedenis. Ook rijd je over de Schipholweg, om de route vervolgens te eindigen bij gemaal Lijnden.

De fietsroute Langs Monumenten Haarlemmermeer is uitgestippeld door het Historisch Museum Haarlemmermeer. De start van de fietsroute is dan ook op de parkeerplaats van het Historisch Museum Haarlemmermeer. Je kunt deze fietstocht combineren aan een bezoek met het museum. Dit is leuk om te doen, want dan leer je meer over de gemeente Haarlemmermeer in het museum én op de fiets. Volg je de hele route, dan ben je ongeveer 1 uur onderweg. Fiets je met kleinere kinderen, dan moet je er rekening mee houden dat je iets langer onderweg bent. Zorg er ook voor je zoon of dochter de juiste fietsmaat heeft. Zijn ze bijvoorbeeld 10-14 jaar oud, dan hebben ze waarschijnlijk een meisjes- of jongensfiets 26 inch nodig. Vergeet hierin ook niet te kijken naar de lengte van je kind.

Je kunt de routekaart van fietsroute Langs Monumenten Haarlemmermeer ophalen bij het Historisch Museum Haarlemmermeer. Lekker een dagje fietsen met de kids: drie tips

Heb jij besloten de fietsroute Langs Monumenten Haarlemmermeer te volgen met de kinderen? Dan geven wij je graag drie tips om jouw dagje uit met de kids tot een groot succes te maken.

1. Controleer de fietsen van de kinderen goed voor je vertrekt. Zijn de banden goed hard? Staat het stuur recht? Zitten alle spaken vast? Je wil natuurlijk niet dat je middenin de fietsroute Langs Monumenten Haarlemmermeer stil komt te staan door een kapotte kinderfiets.

2. Neem voldoende eten en drinken mee op de fiets. Het duurt ongeveer een uur om de fietsroute te volgen, maar wellicht krijgen de kinderen onderweg honger of dorst. Als er geen horecagelegenheid in de buurt zit, heb je in ieder geval altijd eten en drinken op de fiets. Je hoeft geen hele maaltijden mee te nemen, want een koekje en een pakje drinken is ook voldoende.

3. Trek voldoende tijd uit voor de fietstocht. Kinderen fietsen nu eenmaal langzamer dan volwassenen: houd hier rekening mee. Als er gehaast moet worden, is de fietstocht veel minder leuk. Trek daarom minimaal 2 uur uit voor deze route van een uur en je weet zeker dat je voldoende tijd hebt om van de omgeving te genieten op de fiets. En zorg bij zulke lange ritten ook voor de juiste maat fiets. Voor kinderen rond de 145 cm is bijvoorbeeld een omafiets 26 inch geschikt. Is uw kind kleiner? Dan hebben ze een kleinere maat nodig.

Houd je bovenstaande tips in het achterhoofd bij het organiseren van jouw sportieve dagje uit met het gezin, dan weet je zeker dat dit uitje een groot succes wordt.