15.000 euro voor KWF bij honkbalcomplex Pioniers

HOOFDDORP Drie grote honk- en softbaltoernooien, een zumba feest en een barbecue-event hebben maar liefst 15.000 euro opgebracht voor het KWF in haar strijd tegen kanker. Drie evenementen vonden plaats op en rond het complex van honk- en softbalvereniging Pioniers waar 4 mei de voorlopige eindstand bekend werd gemaakt.

Brigitte Dubbelaar heeft woensdagmiddag een cheque ter waarde van maar liefst 15.000 euro in ontvangst mogen nemen voor het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding. Dit bedrag is bijeengebracht door deelnemers aan diverse honk- en softbaltoernooien (onder andere onder de titel baseball against cancer), een zumba-event (met veel muziek en bewegen) en een BBQ-feest. Het honk- en softbal was onder andere bij Pioniers, net als het speciale barbecueweekend. Deelnemers en bezoekers konden het KWF financieel steunen door hun betaalde deelname en/of een vrijwillige bijdrage. Er kon tevens officiële Baseball & Softball against Cancer materiaal gekocht worden.

Woensdagmiddag werd deze sportieve actie afgesloten met het bekendmaken van de voorlopige eindstand. Maar dat was pas na een hele middag honkballen middels gemengde team. Vandaar ook dat er spelers van diverse team tegelijk in het veld konden staan en een werper van het ene team een speler uit zijn eigen team als slagman tegenover zich kon krijgen. Het leverde soms diverse kleuren in het veld op, maar ook veel sportiviteit en soms bijzonder fraai honkbalspel.

Het evenement dit jaar was al weer de 4e editie van Baseball against Cancer. De 'tegenhanger' Softball against Cancer werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Beiden dragen het motto: Samen slaan we kanker de wereld uit!