• MeerSport

'Amerikaanse' Jansen verwacht geen paniek bij DSOV

HOOFDDORP Bart Jansen pakte met DSOV afgelopen weekend de periodetitel in de tweede klasse C. Wie is de man die met de Vijfhuizenaren redelijk onverwacht lijstaanvoerder is? Maandagavond deed Bart zijn verhaal bij MeerSport-mannen Bas Scharwachter en Rick Middel.

De 47-jarige trainer nam afgelopen seizoen na drie jaar afscheid bij Pancratius. Inmiddels is de Badhoevedorper een half jaar werkzaam bij DSOV en dat bevalt goed. "Het is te merken dat de club een hechte gemeenschap is. Vanaf dag één voelde ik de gezelligheid. Op momenten dat het eerste elftal gaat lopen dan staat heel Vijfhuizen achter de club. Dat is mooi om te zien."

De man achter het succes bij de Haarlemmermeerse vereniging heeft de basis gelegd in Amerika, waar hij een groot deel van zijn leven met voetbal bezig is geweest. "Tijdens mijn sportopleiding kwam in contact met het Amerikaanse voetbal en na een aantal voetbalkampen in de zomervakantie ben ik verliefd geworden op dat land."

Bart pakte zijn spullen en vertrok naar Amerika waar hij uiteindelijk zestien jaar zou blijven, verdeeld over twee periodes. "Ik stapte met een visum van zes maanden het vliegtuig in, maar ik had werk voor zes weken. Het was dus afwachten, maar uiteindelijk kon ik op zes verschillende locaties blijven. Later heb ik ook nog op het hoogste niveau gevoetbald. Het was in een competitie dat bestond voordat de MLS (de huidige Amerikaans profcompetitie) werd opgericht."

Na alle overzeese avonturen maakt Bart nu furore als trainer bij DSOV. Met een periodetitel op zak kan er stiekem gekeken gaan worden naar promotie naar de eerste klasse. "Het moet eerst maar blijken of de club en de spelersgroep klaar is voor een stap hogerop natuurlijk. Ik heb wel een heel volwassen groep met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar, dus die raken niet snel in paniek. Ik verwacht niet dat ze op hol gaan slaan, omdat de periodetitel al binnen is."

MeerSport is iedere maandagavond van 20 uur tot 21 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via Meerradio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.