• AVH

Atlete Bowien Jansen supersnel op de 60 meter

HOOFDDORP Een week voor de indoorwedstrijd in Amsterdam was Bowien Jansen nog ziek. Maar in het weekend staat de juniore van Atletiek Vereniging Haarlemmermeer (AVH) er gewoon tijdens de openingswedstrijd van het atletiek indoorseizoen.

Er is hard getraind in de afgelopen maanden. Direct laat Jansen zich zien in het veld van bijna 100 sprinters. In de tweekamp snelt ze in de eerste reeks naar 7.51 seconden. Ze verbetert ruimschoots haar eigen clubrecord op de 60 meter sprint. En tevens is haar tijd een nieuw halrecord in Amsterdamse indoorhal.

In de tweede reeks duikt de AVH-atlete daar nog net wat onder met een tijd 7.50 seconden en wint de tweekamp. Een zeer opmerkelijke tijd want in de Nederlandse atletiekhistorie zijn er slechts 4 meisjes junioren ooit sneller geweest. In februari zijn de Nederlandse kampioenschappen. En in de zomerperiode wil Jansen zich kwalificeren voor de Europese jeugdkampioenschappen in Italië.

Ook de broers Joost en Douwe Koldijk doen ook goede zaken. Joost verbetert zich naar 7.74 seconden. En Douwe sprint naar7.79 seconden.