• Cees van Dam

Australian Open in zicht na toernooizeges Griekspoor

MeerSport Spotlight met Tallon Griekspoor

HOOFDDORP Venneper Tallon Griekspoor is momenteel de absolute man in vorm. Afgelopen weekend boekte de tennisser zijn tiende zege op rij en dat leverde hem twee toernooizeges achter elkaar op. MeerSport-mannen Bas Scharwachter en Rick Middel spraken de Venneper maandagavond over zijn bijzondere reeks en zijn avontuur bij de Davis Cup.

Het Nederlands Davis Cup-team promoveerde afgelopen maand voor het eerst sinds 2014 naar de Wereldgroep na een 2-1 zege op Tsjechië. Tallon zou aanvankelijk meedoen in het dubbelspel, maar Thiemo de Bakker kreeg de voorkeur van Davis Cup-captain Paul Haarhuis. Voor de 21-jarige Venneper een kleine teleurstelling.

"Het was heel erg zonde. Ik stond goed te trainen, maar ik was helaas een beetje ziek. Thiemo was fit, dus de keuze was te begrijpen. Stiekem baal je natuurlijk, maar uiteindelijk kon ik de knop omzetten om het team naar de overwinning te schreeuwen."

Zonder speelminuten in de Davis Cup reisde Tallon af naar Zweden voor twee indoortoernooien op hardcourt. Met tien overwinningen in de tas kan de nummer 263 van de wereld zeer tevreden terugkijken op de wedstrijden in Jönköping en Falun.

AUSTRALIAN OPEN "Het waren mijn eerste indoor hardcourttoernooien in lange tijd. Het was even wennen, maar af en toe haalde ik een zeer hoog niveau. Ik zit natuurlijk nog in een leerfase van mijn carrière en het draait nog veel om ontwikkeling, maar uiteindelijk speel je natuurlijk ook om de punten. Bij een overwinning wist ik dat de kans op de Australian Open groter zou worden."

De toernooien werden op zijn naam geschreven en daarom kan kwalificatie voor zijn eerste Grand Slam hem bijna niet meer ontgaan. "Ik heb nog wat punten nodig die ik moet verdedigen in Duitsland en Israël. Na die toernooien hoop ik veilig te zijn, zodat kwalificatie voor de Australian Open realistisch is."

Het doel om een Grand Slam te spelen hoopt Tallon in 2018 uit te laten komen. "Als ik mag dromen, dan hoop ik natuurlijk op een vaste plek in het Davis Cup-team. Daarnaast zou ik heel graag willen afreizen naar alle vier de Grand Slams, te beginnen met het toernooi in Melbourne."

MeerSport is iedere maandagavond van 20 uur tot 21 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via Meerradio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.