Benauwde zege voor 'MeerSquash

HOOFDDORP De mannen van 'MeerSquash hebben woensdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op Your Life Sports Club. In Voorschoten werd het 9-5 voor de squashers uit Hoofddorp.

Voor 'MeerSquash haalden Paul Coll en Bart Ravelli de overwinning binnen, nadat Guido Ploem de openingswedstrijd had verloren van Tiago Goriely: 8-11, 5-11, 6-11. De Nieuw-Zeelandse kopman liet op positie één zijn tegenstander Sebastiaan Weenink volstrekt kansloos. De Nederlands kampioen kon alleen in het tweede game het moordende tempo van Coll enigszins neutraliseren, de rest van de partij was het eenrichtingsverkeer: 11-4, 11-9, 11-4.

Ravelli moest veel dieper gaan om de zege binnen te slepen tegen Marc ter Sluis. De Hoofddorper was niet 100% fit en oogde lange tijd energieloos op de baan. Bij een 2-1 achterstand in games en een 8-5 achterstand in het vierde bedrijf wist Ravelli echter nog een extra versnelling te vinden. Hierdoor werd het 9-11, 11-6, 3-11, 12-10, 11-4.

Door de benauwde overwinning staat 'MeerSquash na zes wedstrijden op 48 punten in De Lotto SBN-Eredivisie 2015/2016. De achterstand op lijstaanvoerder Twente, dat de koppositie overnam door een eclatante 12-0 zege op Sport City Dordrecht, is dertien punten.

Volgende week speelt 'MeerSquash in eigen huis tegen regerend landskampioen Victoria Rotterdam. Namens de Hoofddorpers komen dan Paul Coll, Tim Weber en Bart Ravelli in actie.