• Wenda Balder

Bijna anderhalve ton voor verhuizing van rugbyclub

HOOFDDORP De gemeente heeft 140.000 euro beschikbaar voor de verhuizing van rugbyclub Haarlemmermeer Hawks in Hoofddorp. Dat heeft wethouder Mieke Booij van Sport vorige week tijdens de raadsvergadering geantwoord op mondelinge vragen van CDA-fractievoorzitter Herman Koning.

De rugbyclub moet met ingang van 1 mei dit jaar vertrekken van de huidige locatie aan de Bennebroekerweg. Er worden op die plek nieuwe huizen gebouwd. Er is wel een alternatieve locatie beschikbaar, maar CDA'er Koning vroeg zich af of dat wel voor elkaar komt. De rugbycompetitie loopt immers tot en met mei en de nieuwe begint half augustus. In die periode moet de verhuizing worden gerealiseerd.

Wethouder Booij antwoordde hem dat alles met de sportvereniging is gecommuniceerd en afgekaart. De Haarlemmermeer Hawks zijn in elk geval op 1 mei van het huidige sportpark vertrokken en kunnen half augustus aan de slag op de nieuwe locatie. Voor de verhuizing is in totaal 140.000 euro beschikbaar.

Enige verwarring ontstond er nog over de vraag of rugby inmiddels door de gemeente als basissport wordt aangemerkt. Wethouder Booij zei aanvankelijk van wel, maar later in de vergadering zei ze dat de aanvraag van de Hawks nog in behandeling is. Een positieve beslissing wordt echter op korte termijn verwacht.

CDA'er Koning liet blijken een goede verhuizing van de rugbyclub op prijs te stellen, omdat de vereniging aan het groeien is. De Haarlemmermeer Hawks tellen inmiddels meer dan 170 leden.