Cursus kanovaren voor jeugd

HAARLEMMERMEER Het is pas begin april, maar de laatste wedstrijden en toernooien van verschillende sporten in Haarlemmermeer worden de komende periode gespeeld. En dan breekt de zomerperiode aan. Kano Vereniging Waterwolf start begin juni met een cursus kanovaren voor jongeren vanaf 10 jaar. Na de cursus kunnen de jongeren de hele zomer meevaren met de jeugdgroep of meedoen met het jeugdteam kanopolo.

Op vrijdagavond 3 juni start de cursus vanaf de loods aan de Kruisweg 1625 (naast het pannenkoekenpaviljoen). Elke vrijdag van 19 tot 21 uur krijgt de jeugd onder begeleiding van ervaren instructeurs les in het kanovaren. Dit gebeurt op een ontspannen en gezellige manier, waarbij er door verschillende spelvormen steeds meer technieken worden geleerd. Het materiaal voor de cursus is aanwezig bij de vereniging. De kosten voor de jeugdcursus zijn € 30,- en voor het volgen van de cursus en een hele zomer kanovaren op de vrijdagavonden zijn de kosten in totaal € 50,- per kind. Voor ouders die ook nieuwsgierig zijn naar het kanovaren bestaat de mogelijkheid om een cursus voor volwassenen te volgen.

Het kanovaren is een echte buitensport en Kanovereniging Waterwolf speelt met deze cursus in op de behoefte van de jeugd om toch lekker actief bezig te zijn als alle andere sportverenigingen stoppen. "Het kanovaren is gezellig en het kano- polo is gewoon lekker varen en veel actie", aldus Alex, zelf jeugdlid bij de kanovereniging. "Ik wist eerst niets over kanovaren, maar toevallig kon ik een keer meevaren. Het is echt heel leuk om te doen, je leert veel op de vereniging, we hebben veel lol en we gaan vaak extra dingen doen zoals branding varen, kanopolo spelen of wildwatervaren."

Informatie over de jeugdcursus en het kanovaren is te vinden op www.kvwaterwolf.nl. Voor vragen over de cursus kan gemaild worden naar els@kvwaterwolf.nl. Kanovereniging Waterwolf heeft rond de 60 leden en is gehuisvest aan de Kruisweg 1625 in Cruquius.