De Boertjes verrassen D1 van SCW

RIJSENHOUT Ze kwamen voor een extra training op maandagmiddag naar het voetbalveld aan het Konnetlaantje in Rijsenhout. Maar toen de jongens eenmaal aangekleed in de kleedkamer zaten, stapten daar ineens een heel bekende voetbaltweeling naar binnen: Frank en Ronald de Boer.

De verrassing was totaal, want wie had dat gedacht? Niemand eigenlijk, of het moeten die paar ingewijden zijn, zoals Peter Barnhoorn (eigenaar van Afriflora, de hoofdsponsor van SCW) en voorzitter Harry van Straalen. "Die gezichten vergeet ik nooit meer", laat de voorzitter enthousiast weten, terwijl er op het hoofdveld enthousiast getraind wordt. Geen maandagmiddagvoetbal voor de jongens van de D1, want Frank en Ronald eisen aandacht, concentratie en goed meedoen. Met handgebaren, de bekende trekjes in het gezicht, de lichaamstaal - Frank en Ronald staan hier niet zo maar een training te geven edn hun tijd vol te maken. Er moet gewoon keihard gewerkt worden. En er worden complimenten uitgedeeld.

Dribbelen met links en rechts, kappen en draaien, afmaken op het doel, penalty's - ruim een uur lang worden de jongens in de druilerige regen warm gehouden.

Na de groepsfoto gaat iedereen nog even naar binnen om een voetbal in ontvangst te nemen met de handtekeningen van 'de boertjes'. De meest gehoorde reactie richting ouders die hun kind komen ophalen: "Echt te gek. Ze waren er zelfs allebei."

De clinic is gekocht via een sponsoravond van Spieren voor Spieren.