• Plesmanschool

'De Plesman' kampioen Amsterdams Straatvoetbal

HOOFDDORP Ooit begonnen als een bescheiden onderonsje, is het Amsterdams Straatvoetbal Kampioenschap in de loop van 42 jaar uitgegroeid tot een sportieve krachtmeting tussen tientallen basisscholen. Dit jaar stond het jongensteam van de Plesmanschool uit Badhoevedorp in de finale en mocht, na een 4-1 overwinning, de beker mee nemen.

De finale wordt elk jaar in het hartje van Amsterdam, echt midden op de Dam, gespeeld. De speciale finalesfeer wordt nog versterkt door de hoge tribunes die speciaal voor de finale rond het hele speelveld worden gebouwd.

Het jongensteam van de Plesmanschool plaatste zich, door een reeks schitterende overwinningen in de voorrondes, met veel zelfvertrouwen voor de finale. Daar werd aangetreden tegen het team van de Huizingaschool. In een spannende, maar zich snel in het voordeel van de 'de Plesman' aftekenende wedstrijd werd uiteindelijk met 4-1 gewonnen.

Vol trots tonen Ibrahim, Dinand, Carlito, Sem, Noah, Luca, Mika, Mick, Yuri en de uitstekend keepende Senna, na afloop van de finale de gewonnen beker.

Als extra prijs gaat het team op schoolreis! Met z'n allen gezellig in de bus naar Willingen in het Sauerland (Dld) voor een vier dagen durend feest met zwemmen, disco, huifkartochten, heerlijk eten en veel verrassingen!