• MeerSport-mannen Rick Middel en Bas Scharwachter met in het midden Björn van der Dussen en Tim Melief

    MeerSport

De Reigers willen historisch seizoen goed afsluiten

HOOFDDORP Het gaat de hockeymannen van De Reigers dit seizoen voor de wind. Het eerste team handhaafde zich knap in de Hoofdklasse van het zaalhockey en heeft uitzicht op het linkerrijtje in het veldhockey. Trainer Björn van der Dussen en spits Tim Melief schoven aan bij MeerSport-mannen Bas Scharwachter en Rick Middel om te praten over de uitstekende prestaties.

Met Björn van der Dussen, die net zijn tweede zaalseizoen bij De Reigers als trainer achter de rug heeft, heeft de club een echt hockeydier binnengehaald. "Ik ben assistent geweest bij Utrechtse Studenten Hockey Club, heb bij MHC Alliance en MHC Amstelveen gewerkt en ben nog steeds werkzaam bij Pinoké", somt Björn op. Hoe is hij uiteindelijk aan het roer beland bij De Reigers? "Ik heb altijd de heren van Pinoké gecoacht in de zaal en dan speelden we tegen De Reigers. We bouwden een goede band met elkaar op. Ik heb een keer gezegd dat wanneer zij in de klasse zouden blijven, ik op bier zou trakteren. Dat gebeurde, ik heb getrakteerd en zo is het balletje gaan rollen."

HISTORISCHE PRESTATIE En de rest is geschiedenis. De Reigers promoveerden onder leiding van Björn naar de Hoofdklasse in de zaal. "Op het moment dat we promoveerden was ik er zelf niet bij. Ik zat met mijn jeugdteam in Barcelona. Ik had er toch wel heel graag bij willen zijn. Het was een historisch moment voor de club", vertelt Björn.

Minstens zo historisch was de handhaving van De Reigers in die Hoofdklasse. "Het was heel bijzonder om tegen zulke waanzinnige en talentvolle hockyers te spelen. Maar wij hebben ook een groepje jongens die het heel goed doen. Onze doelstelling was simpel: in de Hoofdklasse blijven en dat is gelukt", zegt Björn trots.

LINKERRIJTJE Na alle euforie in de zaalcompetitie hebben De Reiger begin maart de veldcompetitie weer hervat, waar zij uitkomen in de Eerste Klasse. "Gisteren hebben we een mooie 3-1 overwinning geboekt op MHC Alliance. Zij zijn een concurrent en staan net boven ons. We naderen Alliance nu tot twee punten en willen hun graag passeren en naar het linkerrijtje", zegt Tim Melief. "We hebben een klein dipje gehad aan het begin van de hervatting. Al is dat niet gek aangezien we onze wedstrijden tegen de top vier van de competitie moesten spelen. We mogen over het algemeen heel tevreden zijn over het veldseizoen", vult Björn aan.

Nu dat dipje achter de rug is kijkt het team omhoog op de ranglijst en ruikt zijn kansen. "Er komen voor ons nu wat ploegen aan die we kunnen pakken. Als we de komende twee wedstrijden winnen hebben we opeens dertig en kan het nog wel eens feest worden", zegt Tim. "We willen in het linkerrijtje en dus bij de top zes eindigen, dat zit er ook zeker nog in. Alliance, de ploeg die boven ons staat, moet nog tegen de top drie en zij gaan dus kelderen. Wij gaan nu stijgen. De ranglijst geeft een vertekend beeld. We moeten weinig waarde hechten aan de plek waar we nu staan en iedere wedstrijd vanaf nu denken: 'deze gaan we pakken'. Ik heb er echt een goed gevoel over", besluit Björn.

MeerSport is iedere maandagavond van 19 uur tot 20 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via Meerradio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.