• Jan van de Bilt
  • Jan van de Bilt
  • Jan van de Bilt

Decrotech heren zetten in 3e kwart Arnhem Eagles opzij

HOOFDDORP In de SKWA was afgelopen weekend de Eagles uit Arnhem de tegenstander van de basketbalheren van BV Hoofddorp. Vorige week lieten de mannen kostbare punten liggen in Almere, nu was het zaak om geen misstap te maken tegen Arnhem. Na een gelijk opgaande duel maakte de Hoofddorpers in het derde kwart het verschil en ging de wedstrijd in de vierde kwart als een nachtkaarsje uit. Eindstand 75-61.

De eerste score van de wedstrijd kwam op naam van Tom Dekker, die het verdedigend wel lastig had tegen de center van Arnhem. Vanaf de 4e minuut maakten de gasten een klein run en kwamen op een 7-14 voorsprong.

De defense moest wat strakker gezet worden om inside niet te kwetsbaar te worden. Dit probleem lag grotendeels bij de kleinere spelers die niet voldoende druk op de balbezitter legde om zo de pass inside niet te makkelijk te maken en zo problemen te voorkomen. Kevin van Duuren en Amedeo Proto zette scorend even een tandje bij om zo weer in het spoor van Arnhem te komen.

In de korte pauze werd besproken dat het nog strakker moest in verdedigende zin, de 22 punten tegen waren gewoonweg teveel. De tegenstander met slechts 7 man, moest worden weggelopen, hoge snelheid in omschakeling en verdedigend dus constante druk. De mannen werkten verdedigend nu stukken harder, hielden de tegenstander goed van scoren af. De energie zorgde wel voor ook iets minder punten van Hoofddorp zijde, maar was de verhouding in ieder geval positief en kon men zelfs een kleine voorsprong nemen bij rust (35-33).

In de kleedkamer werd opnieuw benadrukt het tempo hoog te houden, druk te houden en aanvallend open kansen te nemen, de schoten en drives moesten wel gaan vallen. Met een vijftal dat scorend wel wat teweeg zou moeten brengen ging Decrotech de tweede helft in. Met een 9-0 run werd het gat met de tegenstander meteen boven de 10 gebracht en moesten tegenstanders in een time out vluchten. Kevin van Duuren kwam weer eens ouderwets los en maakte met 15 punten deze periode het grote verschil. Met een 28-10 box score was het verschil 20 punten en was de wedstrijd wel binnen.

Het laatste kwart zakte het energie niveau van beide teams een stuk in en ging de wedstrijd een beetje als een nachtkaarsje uit. Eindstand 75-61.

Topscoorder was Kevin van Duuren met 24 punten. Eveneens in de dubbele cijfers kwamen Nando van Oostrum met 13 punten en Amedeo Proto met 11 punten.