• Jan van de Bilt
  • Jan van de Bilt

Decrotech mannen buigen in twee deel duel

HOOFDDORP In het Sportcomplex Koning Willem-Alexander stond afgelopen vrijdag het duel BV Hoofddorp tegen Almere Pioneers op het programma. Na drie weekenden rust moesten de Hoofddorpse basketballers dus weer aan de bak. Uiteindelijk kwamen de Decrotch mannen in de tweede helft te kort en moesten buigen voor de Almeerders. Eindstand 54-67.

Het begin was direct voor de Decrotech mannen die snel omschakelden, voldoende breaks liepen en in de offense vanuit een natuurlijke situatie de goede keuzes aanvallend maakten. Sjoerd Langedijk zat direct goed in de wedstrijd en scoorde zijn punten en pakte ook de nodige rebounds mee. Na 5 minuten stond het 14-6 en was het spel verbazend goed te noemen. In de laatste 2 minuten van het eerste kwart maakte Rinze Bakker zijn debuut bij de Hoofddorpers en scoorde binnen twee minuten 5 punten wat supermooi is om te zien dat ook de jonge spelers nu bijna moeiteloos mee kunnen draaien op dit eerste divisie niveau.

Daarna ging het iets moeizamer, vooral aanvallend koos men steeds minder voor de juiste opties, het oogde een beetje geforceerd alsof iedereen zich verplicht voelde om scorend mee te doen. Verdedigend kwamen de Hoofddorpers vooral rebounded enorm in de problemen. Ruststand 30-30

In de kleedkamer werd nogmaals op het rebounden geattendeerd. Hoofddorp moest echt meer vechten tegen de lange Almeerders die ook nog eens een kilo of 30 tot 40 extra gewicht meebrachten wat het uitboxen lastig maakte. Toch was het noodzakelijk om de punten in eigen huis te kunnen houden. Er werd vooral gehamerd op het snelle spel van de tegenstander, zeker om de langere mannen te vermoeien.

De eerste 5 minuten kwam men echter niet tot een scoren. Na de 5e minuut pakten de Decrotech mannen hun snelle spel weer op. In de 9e minuut was het gaatje van 9 punten weer gedicht van 30-39 naar 41-40 en was het weer een wedstrijd.

In de offense werden wederom slechte keuzes gemaakt en een driepunts offensief werkte helaas niet meer. Uiteindelijk moesten de Hoofddorpers in de tweede helft buigen voor de Almeerders. Eindstand 54-67.