Decrotech mannen pakken opnieuw punten tegen koploper

HOOFDDORP Voor de basketballers van BV Hoofddorp stond afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen koploper Binnenland uit Barendrecht op het programma. Een fysiek team waar Hoofddorp een klein team tegenover kon zetten, maar wel met veel snelheid. Zonder de lange mannen Klaas van Staalduine en Bart Keur en zonder de geblesseerde captain Nando van Oostrum, werd opnieuw een beroep gedaan op Nick Visser vanuit het onder-20 team. Met een 58-46 overwinning gingen de Hoofddorpers zeer tevreden huiswaarts.

Tijdens de trainingen was er hard gewerkt, afspraken hoe deze avond te spelen waren duidelijk, nu de uitvoering nog. Die was vanaf de eerste minuut geweldig, een snelle 2-10 run zorgde dat Binnenland binnen no time in een time-out moest vluchten.

Met breaks vanuit een snelle transitie gaven de Decrotech mannen de koploper in de eerste minuten het nakijken, letterlijk in dit geval. Na de time-out zochten de Binnenlanders meer inside hun kansen en probeerden daar letterlijk door alles heen te beuken. Veel fouten werden er gefloten wat voor de Decrotech mannen weleens een voordeel zou kunnen zijn aan het einde van de game.

Toch hadden de Decrotech mannen het moeilijk tegen het inside spel van Binnenland. Het lengte nadeel was zichtbaar en gaf te veel tweede kansen aan Binnenland dat steeds iets dichterbij kon komen. Ruststand 24-33.

De eerste 6 punten waren van Sjoerd Langedijk en opnieuw vluchtte Binnenland in een time-out. De defense stond in deze fase echt als een huis. Binnenland kwam zeer moeilijk tot scoren en Hoofddorp had het ook niet makkelijk, maar deed het zeker beter dan de thuisploeg.

Zaak om het koppie erbij te houden en aanvallend wel mee te blijven doen. De eerste 5 minuten waren zeker voor Binnenland die aan de hand van nummers 8 en 11 de achtervolging inzette. De vele fouten brachten Sjoerd Langedijk in de 6e minuut al op de vrije worp lijn en die liet zien dat hij ook hierin redelijk uit de voeten kon deze avond.

Het laatste kwart werd gewonnen door Binnenland, maar de Decrotech mannen lieten de winst niet meer glippen. Eindstand 46-58. In de dubbele cijfers kwamen Sjoerd Langedijk (18 punten) en Amedeo Proto (12 punten).