DIOS-jeugd op de bres tegen kanker

NIEUW-VENNEP Veel jeugdige DIOS spelers deden hun uiterste best tijdens de sponsorloop die afgelopen zondag werd gehouden, tegelijk met het jaarlijkse traditiegetrouwe Oliebollentoernooi bij DIOS. "Ik ren voor zieke mensen," zegt de 4-jarige Koen van Groeningen, die 19 rondjes liep in een half uur tijd op het hoofdveld. Ook zijn oudere broers Cas en Jaco renden mee onder aanmoediging van een trotse moeder en haalden heel wat geld op.

"Het is de eerste keer dat we dit organiseren," zegt Erik Verstraten die over enkele maanden samen met Bas Bergkamp en tal van andere DIOS-spelers zal deelnemen aan Alpe d'Huzes met team Friends United. Jan Schrama, het oudste DIOS-lid, was vanzelfsprekend ook van de partij. Ook hij wilde zich inzetten voor het goede doel als deelnemer van de Roparun in 2016.

ZONDER STEMPELKAART De vrienden Stijn van Dijk en Tim de Jong (beiden 12) deden samen mee. Ze wisten 15 euro en 57 euro te verdienen voor de strijd tegen kanker. Stijn: "Ik wist het pas op het laatste moment en dacht: deze sponsorloop is altijd leuker dan thuis zitten." Tim daarentegen had zich langer voorbereid en had een groot deel van zijn familie als sponsor weten over te halen. Vooral zijn tante was gul. En Jaydon Zijsling uit de D2 rende mee zonder stempelkaart mee. "Jammer. Ik was te laat en had geen tijd om sponsors te zoeken. Maar wel goed en leuk dat ze dit organiseren."

Onder het motto 'Voor wat, hoort wat' werden in totaal 557 grote (van ruim 300 meter) en kleine rondjes (van 200 meter) gelopen door de voetbalspelers. De meeste grote rondjes door Koen Visser en de meeste kleine door Sven Veltman, de leider met maar liefst 30 rondjes. Alles bij elkaar goed voor in totaal 1681 euro, waarvan de helft ten goede komt aan de Roparun en Alpe d'Huzes en een deel aan de jeugd van de voetbalclub. Vince Verstraten was met zijn 3 jaar de jongste deelnemer, maar met een vader in de organisatie kun je niet anders dan meerennen, evenals zijn 1 jaar oudere broer.

DINEREN VOOR GOEDE DOEL Verstraten: "Binnenkort op 28 januari is er ook een dineractie in Haarlemmermeer, georganiseerd door Team Friends United, waarvan meer dan helft verbonden is aan DIOS. Een 3-gangenmenu voor 30 euro per persoon. 20 euro daarvan is voor de strijd tegen kanker. Voorgaande jaren was dit een groot succes. In Nieuw-Vennep doen Restaurant Orries en Bar-Steakhouse d'Oude Molen mee."

Behalve dat er deze zondagmiddag sponsorgeld verdiend werd, was het olieballentoernooi en de loop vooral een bijeenkomst van de DIOS-familie, die in groten getale aanwezig was.