DIOS moet nog een keer terug naar Swift om 1 - 0 achterstand ongedaan te maken

NIEUW-VENNEP De wedstrijd Swift - DIOS was zo'n 65 minuten onderweg toen de scheidsrechter voor het eerst moest worden verzorgd aan het onderbeen. Trainer Dave Lange van DIOS: "In de 72e minuut besloot hij de wedstrijd toch definitief te staken, hij kon het door die blessure niet meer belopen".

Over de wedstrijd tot dat moment kan hij het volgende melden: "Het was van onze kant een leuke wedstrijd. Door de ruime overwinning van vorige week tegen Geinburgia zitten we op dit moment in een goede flow. Wel moest ik vandaag Roy van der Hulst, Jeffrey van Goethem en Troy Zwanenberg missen. Hun vervangers hebben het prima gedaan, maar we hadden wel wat minder bereik richting onze voorwaartsen. Al in de beginfase kregen we via rechtsbuiten Jordi Vrolijk een gevaarlijke schietkans.

In de 10e minuut kwamen zij over links gevaarlijk door met als gevolg dat hun spits kon scoren. Zij hadden de periode daarna ook het betere van het spel. Wij kregen kort voor rust nog een kansje uit een corner. Het spel golfde tot de theepauze aardig heen en weer. In de rust heb ik gezegd dat we meer energie in de wedstrijd moesten steken en dat we moesten gaan afjagen. Daar slaagden we ook aardig in. We kregen een kansje voor Robin Sparnaay en een grote schietkans voor Ab Abarkhan. Hij twijfelde net even te lang bij het afdrukken. Ja, en toen staakte de scheidsrechter de wedstrijd. Ik vermoed dat we deze binnen een week of twee zullen uitspelen. Hopelijk kunnen we nog een puntje pakken. Nu gaan we ons richten op de thuiswedstrijd tegen Ankaraspor, een pittige tegenstander!".