DIOS neemt de 3 punten mee naar huis

NIEUW-VENNEP De ploeg van Dave Lange heeft dit seizoen wel een heel opvallende start. Want na vier wedstrijden staan er twee verloren thuiswedstrijden in het competitie-overzicht en twee gewonnen uitwedstrijden. De eerste winst was tegen Bernardus, afgelopen zondag werd SJZ over de voetbalknie gelegd. Met, aldus Dave Lange, vooral slim countervoetbal.

"Als je naar de vorige uitslagen kijkt, zie je dat SJZ niet zomaar een tegenstander is. Dus daar hebben we ons heel goed op ingesteld. Daardoor had de thuisploeg wel het betere van het spel in de eerste 45 minuten, maar wij konden er heel snel uitkomen. En met succes, want we gingen rusten met een 0-1 voorsprong."

De tweede helft moest SJZ komen en dat betekende meer ruimte voor snelle uitvallen en daar werd prima gebruik van gemaakt. Tien minuten voor tijd werd het 0-2 en via een prachtig schot in de kruising werd het zelfs 0-3. "Loon naar werken", vat Lange samen. "Verdedigend stond het goed, waarna we uitstekend van onze snelheid konden profiteren. De 0 houden en drie punten mee haar huis. Een goede zondag dus."

En Lange ziet nog meer pluspunten. "We hebben een brede groep en ik zie duidelijk enkele talentvolle jeugdspelers onze kant op komen. Nogmaals - een prima zondag."