DIOS neemt revanche op Nautilus (5 - 1)

NIEUW-VENNEP De uitwedstrijd tegen Nautilus werd nog onnodig met 2 - 1 verloren. Tijdens de thuiswedstrijd is dit ruim goedgemaakt.

Trainer Dave Lange: "We kregen toen veel kansen, maar benutten die niet. Wij hadden dus nog wat recht te zetten. Bovendien wilden we onze laatste thuiswedstrijd goed afsluiten. En eerlijk is eerlijk, met een schuin oog kijken we toch nog een beetje naar de 3e periodetitel waarvoor we nog in de race zijn. Real Sranang lijkt hiervoor echter de beste kanshebber."

Over de wedstrijd van deze zondag: "De beginfase verliep zoals we hadden gehoopt, in de 5e minuut maakte Jordy Vrolijk de 1 - 0. Daarna gingen we wel iets te ver voor de bal spelen en werd Nautilus beter. Verdedigend kwamen we een beetje in de problemen, hoewel zij geen grote kansen kregen. Nog voor de rust kregen wij zelf nog wel 2 levensgrote kansen, o.a. een voor mijn spits Kevin Lei. In de 2e helft stonden wij verdedigend veel beter en kwamen zij er niet meer doorheen. In de omschakeling waren wij steeds gevaarlijk. Dat leidde in de 50e minuut tot de 2 - 0 van Troy Zwanenberg op aangeven van Jordy Vrolijk. Opnieuw op diens aangeven maakte Robin Sparnaay de 3 - 0. Mike Degenaars tekende voor de 4 - 0. Nautilus maakte vanaf de aftrap de 4 - 1. Een schitterend schot over mijn keeper Mark de Kooker heen. Mijn man van de wedstrijd, Jordy Vrolijk maakte de afsluitende 5 - 1. Hij beloonde zichzelf voor zijn actieve optreden en zijn arbeid."