DIOS pakt nog snel drie punten voor de winterstop

NIEUW-VENNEP Het team van trainer Dave Lange heeft het voetbaljaar 2017 prima afgesloten en zich meteen een prettig vooruitzicht verschaft voor het vervolg van dit voetbalseizoen.

Want er werd niet alleen gewonnen van Altior (op de 2e plaats) waardoor de winterstop met een goed gevoel ingegaan kan worden. De promovendus draait prima mee in de top en weet dat er in januari nog heel leuke activiteiten staan te wachten. Waaronder een zelf verdiend bezoek aan Barcelona. Helaas voor Lange zelf moest hij wegens griep de verrichtingen van zijn team vandaag thuis horen.

"Maar de vreugde is er niet minder om", laat de trainer weten. "Want dit is natuurlijk een heel mooie overwinning tegen de nummer 2." Die kwam tot stand door goed verdedigen, had hij te horen gekregen van Ruben Kienhorst en door een iets betere tweede helft waarin ook de 0-1 tot stand kwam. Een goed genomen vrije trap en vervolgens minutenlang goed verdedigen leverden drie punten op.

"Altior kwam nog wel met een slotoffensief, maar de verdediging zat goed in elkaar. En - ook niet onbelangrijk - de geblesseerde spelers werden prima vervangen. Dat betekent dat DIOS ook in de breedte goed bezig is."

Voor de periode na de winterstop ("lekker effe die paar weken rust") wil Lange dezelfde lijn doorzetten. "We zijn goed bezig als promovendus. Hier mogen we best trots op zijn."