DIOS speelt zich veilig tegen NFC (1 - 0)

NIEUW-VENNEP Voorafgaand aan de wedstrijd liet trainer Dave Lange van DIOS weten zich vandaag tevreden te stellen met een punt: "Een punt tegen NFC is een stunt. De wedstrijd tegen Nautilus wordt voor ons cruciaal".

Met deze voorzichtige instelling begon DIOS aan de wedstrijd. Het speelde compact en liet zich bij elke aanval van NFC steeds ver terugzakken. NFC wist zich daar eigenlijk nauwelijks raad mee die eerste helft. Elke aanval liep dood in de Nieuw Vennepse verdediging. In de 40e leek het dan toch te lukken voor de gasten. Een voorzet van de rechterkant bereikte de NFC-spits. Deze kopte hard in, maar precies in de handen van keeper Mark de Kooker. Een minuut later lag de 0 - 1 alsnog in het net, maar floot de uitstekende scheidsrechter Zilverberg op aangeven van de grensrechter voor buitenspel. Dat leek op zijn minst dubieus.

Na de rust veranderde er weinig aan te spelbeeld. DIOS leek niet te willen en NFC niet te kunnen. Het duel was al met al niet hoogstaand. Veel fysieke duels en om die reden ook vrij veel spelonderbrekingen. Toch gebeurde in de 75e minuut wat niemand voor mogelijk had gehouden. DIOS scoorde. Jeffrey van Goethem kon knap over rechts doorkomen. Hij gaf een loepzuivere voorzet af die door de 17-jarige invaller Robin de Graaff fraai werd binnengekopt. NFC zette daarna uiteraard alles op alles om op zijn minst 1 punt mee naar huis te kunnen.

De grootste kans op die gelijkmaker was opnieuw voor de spits, Robin Visser. Hij kreeg weer een niet te missen kopkans, maar nu mikte hij naast de doelpaal. DIOS hield vervolgens stand en behaalde zo 3 punten waarop vooraf niet was gerekend. Het heeft zich hiermee verzekerd van nog een seizoen in de 4e klasse.