• pr

dnata Haarlemmermeerrun moet supergeslaagd evenement worden

HOOFDDORP De dnata Haarlemmermeerrun wordt zondag 1 september voor 15e keer gehouden. De organisatie draait nu op volle toeren om er weer een supergeslaagd evenement van te maken. De grote abri's zijn alweer in de gehele Haarlemmermeer zichtbaar. De start en finish zijn in honkbalstadion van Hoofddorp Pioneers, in Park21 in Hoofddorp. Als je je vooraf inschrijft heb je een mooi doel om tijdens de zomer in vorm te blijven en maak je ook nog kans op een leuke kadobon bij elke 100e inschrijver.

Dit jaar zijn we ook weer heel blij, dankbaar voor en trots op alle sponsoren die ons weer ondersteunen. Met dnata als hoofdsponsor en Witte Weekblad/HC nieuws als sponsor van de Jeugdloop, Univé als afstandssponsor voor de 5 km, CTS GROUP voor de 10 kilometer en Multitankcard voor de halve marathon.

AFSTANDEN De dnata Haarlemmermeer Run start 's morgens met een G-Run en Witte Weekblad Nieuw-Vennep en HCnieuws jeugdlopen over 1200 meter, gevolgd door de Univé 5 kilometer (start 11.00 uur), de Multitankcard Halve Marathon (start 12.00 uur) en de CTS GROUP 10 kilometer (start 12.30 uur). Bijzonder bij de dnata Haarlemmermeer Run is de vliegende start van de 5 kilometer. De uitgezette route is namelijk iets groter dan 5 kilometer en om de afstand exact te krijgen lopen de deelnemers eerst circa 500 meter gezamenlijk achter een Jeep aan. Als deze voor de meute weg gaat, is dat het startpunt van de 5 kilometer.

Ieder jaar zijn er ook steeds meer bedrijventeams die zich aanmelden om mee te lopen. Een team bestaat dan uit minimaal vier en maximaal 6 personen. Dat kunnen mensen zijn van eenzelfde bedrijf, collega's maar ook zakenrelaties. Ook dit jaar kun je kiezen tussen drie afstanden, 5 of 10 kilometer een halve marathon. Samen voorbereidend naar een doel toe werken en dat bereiken is leuk en verbindt.

VRIJWILLIGERS Wil je graag als vrijwilligers meehelpen of ken je iemand die bij de dnata Haarlemmermeerrun zou willen helpen, daar zijn we ook heel erg blij mee. Aanmelden als vrijwilligers kan via onze website: www.haarlemmermeerrun.nl/vrijwilligers.

De dnata Haarlemmermeer Run richt zich op recreatieve lopers uit de regio Zandvoort, Leiden en Amsterdam, maar we trekken ook lopers uit heel Nederland. Door de directe nabijheid van Luchthaven Schiphol zijn er ook diverse teams uit het buitenland. Ons parcours loopt door de wijken en door het groen van Hoofddorp. Op het Floriadeterrein lopen de deelnemers bijvoorbeeld langs de 42 meter hoge Big Spotters Hill. Bijzonder te vermelden is ook dat het parcours 4 meter onder NAP ligt, je loopt dus eigenlijk onder de zeespiegel. En de sfeer is altijd erg ontspannen en gezellig. Dat is wat deelnemers ons vaak laten weten. Zo maakt een groot deel van het oude Floriadeterrein onderdeel uit van de route. Naast een aandenken hebben wij nog leuke extra's voor elke finisher. Veel lopers gebruiken de Haarlemmermeerrun als goede oefening voor de Dam tot Damloop en de Amsterdam Marathon later dit najaar."

De organisatie rekent op een kleine 2.000 deelnemers. Kijk voor meer informatie op de website van de Haarlemmermeerrun.