'Door mijn inzet ben ik al een winnaar'

HOOFDDORP Een beperking betekent niet automatisch dat je 'dus' niet kunt genieten van sport. Dat heeft de Special Olympics die is gehouden overduidelijk aangetoond. Bijna 400 sporters met een beperking konden zeven sporten beoefenen en hebben een fantastische dag gehad. Zowel in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander als op sportcomplex Arnolduspark.

Het was zaterdag 26 september één groot sportfestijn. Met dank aan heel veel vrijwilligers en begeleiders (en sponsoren!) konden bijna 400 sporters met een beperking kiezen uit tafeltennis, tennis, zwemmen, judo, hockey, atletiek en een beweegplein. En dat allemaal onder het motto: 'Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al een winnaar'. Die belofte deden spelers en begeleiders 's morgens vroeg in de grote zaal van het SKWA, waarna tot laat in de middag dat motto in de praktijk werd gebracht. Bij de 60 meter, de schoolslag, het kogelstoten en op de judomat (om maar een paar voorbeelden te noemen) werd met grote sportieve inzet gestreden.

Bijgaande foto's geven daar een kleine impressie van. Donderdag doet HCnieuws.nl verslag van deze speciale sportdag in de vorm van een meer persoonlijke impressie door Cleo uit Nieuw-Vennep te volgen op haar 100 meter bij AVH. Zij verbeterde haar beste tijd met maar liefst drie seconden en won daarmee zilver in haar sessie.