Drie judoka's Judo Yushi op podium in Vlaardingen

NIEUW-VENNEP Het judotoernooi in Vlaardingen had ook dit jaar weer een goede bezetting. In de leeftijdscategorie tot 18 jaar stonden drie van de vier judoka's van Judo Yushi op het podium. Tegelijk stond een groot deel van de jeugdselectie op de mat in Purmerend in de voorlaatste ronde van de teamcompetitie in Noord-Holland.

Kevin Koehof en Raynaldo Kuijpers stonden allebei op de mat in de klasse tot 66 kg. Door het systeem van herkansing tot en met de finale moesten er veel wedstrijden worden gedraaid. Kevin Koehof stond acht wedstrijden op de mat en won er zeven, waardoor hij als tweede op het podium verscheen. Voor Koehof een goede generale op weg naar de Europacup in Italië op 21 februari, waar hij door de Judo Bond Nederland voor is geselecteerd.

Raynaldo Kuijpers stond zes wedstrijden op de mat en eindigde als gedeelde derde. Bij de dames tot 18 jaar stond Britt Koolmoes als derde op het podium in de klasse tot 44 kg. De strijd om brons besliste Koolmoes met een armklem. De jongere judoka's van Judo Yushi lukten het niet om op het podium te komen.

PURMEREND Tegelijkertijd met het toernooi in Vlaardingen stond de jeugdselectie van Judo Yushi op de mat in Purmerend in de voorlaatste ronde van de teamcompetitie in Noord-Holland. Het jeugdteam van Judo Yushi is al 7 jaar op rij kampioen geworden in de hoogste klasse en heeft ook nu weer een stap gezet naar het kampioenschap. Het team won van Ebi Sports met 16-2, van Van der Kolk uit Alkmaar met 12-6 en van Kodokan Purmerend met 14-4.