DSOV klimt naar tweede plek

VIJFHUIZEN DSOV won de tweede klasse met 2-0 van hekkensluiter GDA. Het team van trainer Bart Jansen was de gehele wedstrijd de beste, echter het was moeilijk om te scoren tegen deze defensieve tegenstander. De thuisploeg liet direct merken dat het snel op voorsprong wilde komen. GDA kon daar weinig tegenover stellen en verdedigde stroef. Dat ging met vallen en opstaan en DSOV had pech met de afwerking.

In de tweede bleef DSOV knokken voor de terechte voorsprong. Die kwam na precies een uur spelen van de voet van de goed spelende Martijn Nelis. Jansen wees zijn manschappen er op dat ze vooral door moesten gaan en niet verslappen. Na goed werk van Jean Pierre Kerkeboom kon Nelis het duel beslissen. Jansen was na afloop tevreden met de drie punten. "Het is goed dat we nu gedeeld op de tweede plek staan. En gezien ons spel is deze positie ook terecht. Komend weekend spelen we uit tegen middenmoter ROAC, het moet dan zeker lukken om weer drie punten te pakken."

DSOV speelt eind deze maand voor de districtsbeker uit tegen de zaterdag 1 van Ajax en dat wordt ongetwijfeld een interessant duel. Er gaan de nodige supporters mee naar De Toekomst om zich als twaalfde man te presenteren.