"Een verdiende overwinning, maar wel een rare wedstrijd"

ZWANENBURG "Een verdiende overwinning, maar wel een rare wedstrijd", aldus trainer Edwin Eefting van Zwanenburg, waarna hij vervolgt dat "de scheidsrechter deze wedstrijd een cruciale rol vervulde". Zwanenburg was de eerste helft heer en meester. Het creëerde binnen 10 minuten een viertal kansen, waarvan er (in de 7e minuut) slechts een werd benut, door Melvin van der Bosch. In de 18e minuut kwam DSS terug in de wedstrijd, het maakte de onverdiende gelijkmaker. 1 - 1 bleef het tot de rust. Eefting gaf zijn middenvelders tijdens de pauze mee dat zij steeds een stapje te laten waren in de onderlinge duels waarna DSS een aantal keer gevaarlijk kon opkomen. Koen Piels moest overigens met buikgriep in de kleedkamer achterblijven.

Ook in de tweede helft was Zwanenburg eerst de bovenliggende partij. Op enig moment kwam Mark Mul in balbezit. Hij speelde de bal door de benen van de keeper waarna hij (reglementair) werd getorpedeerd. Zijn inzet kon door een verdediger worden weggewerkt. De scheidsrechter zag in de ingreep van de keeper een overtreding. Zwanenburg kreeg een penalty en de keeper de rode kaart. Rick van Veen schoot de strafschop onberispelijk binnen. Daarna liet Zwanenburg het tiental van DSS terugkomen in de wedstrijd. Het ging de bal achteruit rondspelen waarna de lange bal werd gegeven. Eefting: "Daarvoor hebben wij voorin de spelers niet!"

In de omschakeling kon DSS steeds gevaarlijk worden. Het kreeg kans na kans en uiteindelijk maakte het de gelijkmaker in de 88e minuut. Nog nagenietend van deze late treffer kon Zwanenburg er in de 92e minuut nog één keer uitkomen. Patrick Selvie kwam in balbezit en omspeelde de DSS-keeper behendig waarna hij tekende voor de winnende 2 - 3. Zo kwam Zwanenburg vandaag met de schrik vrij en liet het de onderste plaatsen op de ranglijst voorlopig weer even achter zich.

DSS - Zwanenburg (1 - 1) 2 - 3