Eenvoudige zege 'MeerSquash

HOOFDDORP De mannen van 'MeerSquash hebben woensdagavond een eenvoudige zege geboekt in de squasheredivisie. In Amsterdam werd met 12-0 gewonnen van debutant Sportcentrum Match.

Paul Coll, Bart Ravelli en Frank Hartkoren zorgden in de 'burenstrijd' voor de duidelijke overwinning voor de Hoofddorpers. Gezamenlijk verloor het drietal slechts tweeëndertig punten in negen games. De Nieuw-Zeelandse kopman Coll versloeg Roshan Bharos met 11-7, 11-2, 11-3, squashinternational Ravelli was met 11-3, 11-3, 11-3 veel te sterk voor Nick Kuys, en ook Hartkoren was oppermachtig in zijn partij tegen Tom Lucas. Het werd 11-3, 11-3, 11-5.

Door de ruime overwinning maakt 'MeerSquash wat terrein goed op koploper Sport City Dordrecht, dat woensdag met 9-5 won van titelverdediger Victoria. Na vier speelronden hebben de squashers van 'MeerSquash vijfendertig punten bij elkaar geslagen, acht minder dan Sport City. Twente (39 uit 4) en Victoria (37 uit 4) doen ook volop mee om de landstitel.

Na een 'winterstop' van zes weken gaat de SBN-Eredivisie op 20 januari 2016 weer van start. 'MeerSquash speelt dan thuis tegen Sport City Dordrecht, de trotse lijstaanvoerder, terwijl op dezelfde avond ook Twente en Victoria de degens met elkaar kruisen.