• Ton Dijkstra

Europese honk- en softball-top naar Hoofddorp

HOOFDDORP Het hoofddorpse honkbalstadion Park 10 wordt volgend jaar het decor voor het eerste Super 6 Baseball Softball. Dat heeft de Europese honkbalbond bekend gemaakt. Het toernooi staat gepland voor woensdag 19 t/m zondag 23 september. Deelnemers zijn de zes beste honkbal- en softballanden van Europa, waaronder Nederland.

Het Super 6 Baseball Softball is het tweede grote toernooi dat gehouden wordt in Hoofddorp. In 2016 was Park 10, het stadion waar Hoofddorp Pioniers haar thuiswedstrijden speelt, al de belangrijkste speelplek voor het Europees kampioenschap honkbal (naast Nieuw-Vennep).

De uitverkiezing voor Hoofddorp werd woensdag 4 oktober bekend gemaakt door de Europese honkbalbond CEB. Uitgenodigd voor het honkbal- en het softbaltoernooi zijn de zes beste landen van het Europees kampioenschap.

Voor het honkbal zijn dat Spanje, Italië, Duitsland, Tsjechië, België en Nederland. Het Nederlands Koninkrijksteam is houder van de EK-titel.

Voor het softbal zijn het Italië, Groot-Brittannië, Tsjechië, Rusland, Griekenland en Nederland. De Nederlandse softbalsters zijn Europees kampioen.