• Eigen foto

Financiële impuls voor BMX-baan

HAARLEMMERMEER Acht Noord-Hollandse topsportlocaties krijgen bij elkaar ruim 2.1 miljoen euro van de Provincie Noord-Holland. De provincie maakt Noord-Holland hiermee nog aantrekkelijker voor internationale, olympische én paralympische sportevenementen en accommodaties.

Rugbyvelden in Purmerend, een nieuwe BMX-baan in Zwanenburg, een indoor atletiekbaan in Assendelft en toptennisbanen voor het nieuwe Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Dit is een greep uit acht topsportprojecten die een bijdrage krijgen van de provincie Noord-Holland.

“We hebben ook voor topsport een uitstekend vestigingsklimaat. Noord-Hollandse topsporters doet het internationaal heel goed. Voorzieningen waar zij op hoog niveau kunnen trainen en die geschikt zijn voor grote sportevenementen dragen bij aan economische ontwikkelingen.”, aldus gedeputeerde Bond van de provincie Noord-Holland.

Om de nieuwe BMX-baan van wielervereniging HSC De Bataaf in Zwanenburg geschikt te maken voor internationale wedstrijden stelt de provincie ruim 65.000,- euro beschikbaar.